Lärarna

Julia Ilke

Julia Ilke

Hatha Basic och Hatha Vinyasa

Gravid och mamma-barnyoga

Yinyoga

Viljan att få dela med mig av allt det som yogan gett mig har alltid funnit som en naturlig del av min egen yogautövning. Som 19-åring gav jag mig av på resa till yogans hemland Indien och när jag kom hem började jag så smått att undervisa. På det viset har det sedan fortsatt, att yogaintresserade samlats runt mig och jag fått äran att lära ut yoga. Nu har det gått över 10 år sedan jag började undervisa och jag kommer aldrig sluta att fascineras av vad yogan kan göra med våra kroppar och våra sinnen.

Yoga är för mig ett verktyg för att ta hand om kroppen och hälsan, men allra mest handlar det om att landa i sig själv och känslan av att vara tillräcklig och älskvärd precis som man är. Att acceptera sig själv är utmanande men också en spännande resa att ge sig in på, inte minst för att kroppens respons på acceptans är att den kan släppa på de spänningar som skapats av vår ständiga strävan efter att prestera.

Caroline Fladvad

Hatha Vinyasa

Min största passion är rörelse. Rörelse inuti och genom kroppen, men också det konstanta flödet av rörelse i livet självt; både i dess detaljer och i sin helhet. Efter många år inom dansens värld som dansare och danslärare hittade jag yogan och blev tokförälskad – en förälskelse som nog kommit att bli en livskärlek. I yogan fortsätter utforskandet av rörelse – i kropp, sinne, känsla, andetag, stillhet. Yogan är något att alltid hitta hem till sig själv genom; både på och utanför mattan.

Jag är bland annat utbildad inom GlobalYoga, Embodied flow, Yinyoga med fokus på traditionell kinesisk medicin och Creative Dance. Mina klasser kännetecknas av kreativitet, närvaro och känsla. Jag vill att yoga ska kännas tillgängligt, möjligt och spännande.

Karin Bonthron

Hatha Vinyasa

Jag är nyligen hemkommen från New York där jag utbildat mig till professionell dansare. Det var även under mina år New York som yogan kom att få en stor plats i mitt liv. Jag har botaniserat runt och testat många olika yogastilar för att fastna för en form som kallas för Strala yoga. Jag är idag certifierad Strala yogalärare.

Strala yogan har sitt ursprung i Hatha traditionen, men hämtar även sin inspiration från andra östasiatiska traditioner som tai chi, traditionell kinesisk och japansk medicin. Under en klass läggs fokus vid att hitta det mest naturliga och effektiva sättet att röra sig mellan positionerna. Klasserna är mjuk, flödande och inkännande.För mig är yogan fantastisk, den skapar lugn, harmoni och utrymme samt tid för att lyssna på sin kropp.

Anna Dahlberg

Ashtanga Basic

Yinyoga

Jag brinner för hälsa, framför allt för hälsa på insidan. Jag intresserar mig för hur det vi äter, tänker och gör påverkar vårt välmående, medvetet och omedvetet. Yogan är mitt ankare som hjälper mig komma ner i varv, landa och ta kontakt med både kropp och sinne – något som jag menar är en viktig pusselbit för att leva ett balanserat liv.
Yinyogans lugna tempo skapar utrymme för kontakt med oss själva och ju mer vi utövar den desto enklare blir det att förbli närvarande och grundad i sig själv, också utanför yogamattan.

Jag arbetar även som licensierad kostrådgivare och förespråkar naturlig och ren mat som optimalt bränsle.

Elena Malfert

Restorative Yin

Barnyoga

Som mamma till tre fantastiska barn så försöker jag, som många andra att få livets alla pusselbitar att falla på plats. Ibland hamnar bitarna tokigt och ibland hamnar de rätt. Ibland får en pusselbit ligga vid sidan om tills jag hittar dess rätta plats. Det yogan har lärt mig är att vara ödmjuk inför detta pussel. Jag kan inte tvinga bitarna på plats. Jag kan inte stressa fram det. En pusselbit kanske behöver byta plats efter ett tag. Och det är helt OK! Det är det som är spännande. Det är det som är livet. På mattan vet jag inte vilken version av mig själv som jag kommer möta. Jag möter det som är helt utan krav och prestation. Det är mötet med mig själv och den jag är just idag, just nu som är syftet med yogan. Jag hoppas kunna ge dig en stund på mattan där du får möta en version av dig själv.

Sara Nilsson

Restorative Yin

För mig är yogan en del av mitt stora intresse för personlig utveckling och viljan att förstå mig själv och andra på ett djupare plan. Sedan 2009 arbetar jag med ledarskapsutbildningar för unga vuxna och jag älskar verkligen att skapa utrymme för människor att reflektera och lära känna sig själva. I yogan har jag funnit många paralleller till ledarskapet och tydligast är att båda handlar om en individuell resa för ökad självkännedom.
Jag är yogalärare och har själv utövat yoga sedan 2012. Mina klasser präglas av tydlighet och lugn då jag tycker det är viktigt att vi får lära oss positioners rätta utförande.

Helle Medin

Ashtanga Vinyasa

Sedan barnsben har jag varit en tänkare som alltid funderat över de stora frågorna i livet. Yogan hittade jag vid fjorton års ålder. Jag kan inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet, men yogan har sedan dess funnits där och är nu en självklar del av mitt liv.
Jag tror på yogans kraft att ge alla precis vad vi behöver. Mig ger yogan lugn, stilla tankar och frid men också energi, utmaningar och en känsla av frihet. Då jag hittar till mattan, hittar jag ofta mig själv.

Våren 2017 gick jag min yogalärarutbildning i Indien i Ashtanga Vinyasa Flow. Med god kunskap om yogans positioner och fördelar från den klassiska Ashtangan gillar jag att bryta reglerna och flowa efter det kroppen behöver.

På mina klasser fokuserar jag på den holistiska hälsan. Att förena andning, kropp och själ och därifrån förstå kroppen språk. Först då uppnår vi en känsla av balans.

Maxine Olausson

Ashtanga Vinyasa

Jag fann yogan under en lång resa till Indien där jag fick möjlighet att lära mig alla delar av Ashtanga på djupet. De fysiska och spirituella aspekterna av yoga är tillgängliga för alla, och de är vad jag vill dela med mig av på mina klasser. Yogan är min kraftkälla då den ger utrymme att utforska en inre förening mellan sinne, kropp och själ.

Mina klasser fokuserar på kontakt med andningen, kreativitet och känslan av ett inspirerande flow.

Kristina Vikholm

Hatha Yoga

Yoga ger mig balans mellan det fysiska och det inre, mellan lugn och styrka. Min yogaresa började för 12 år sedan, det var nog inte kärlek vid första ögonkastet men något hände i alla fall. Jag fortsatte att gå på klasser, åka på retreats, gå på workshops, resa till Indien samt utbilda mig till yogalärare.

För mig är stunden på mattan ett tillfälle att ge sig själv tid för eftertanke och reflektion. När vi har ett högt tempo i livet är det lätt att prioritera bort det som får oss att må bra. Yogan får oss inte att leva ett mindre stressat liv men den kan hjälpa oss att bli bättre på att hantera stressen. I yogan finns inga prestationskrav utan den öppnar upp till ett vänligare förhållningssätt både till sig själv och till andra. Efter en stund på yogamattan känner jag både kraft och inre stillhet, och det är en känsla jag hoppas förmedla till dig som tar mina klasser.

Följ YOGAHUSET

 | 

© 2015

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin. Logotyp- Anna Söderström.