Skip to main content

Så minskar vi risken för Coronaspridningen

By 12 mars, 2020Okategoriserade

Utifrån rådande läge med Coronaviruset och Folkhälsomyndighetens rekommendationer så har vi lärare i i studion gemensamt kommit fram till några förändringar och rekommendationer för studion som får gälla tills vidare. Dessa är:
– Vi tar bort handdukarna och använder endast pappershanddukar. 
– Vi rekommenderar att man skaffar en egen yogamatta. Om man använder lånematta så torka av den med vår mattspray efter klassen samt ta med dig en liten handduk som du lägger mellan ansiktet och mattan. 
– Ta med en liten handduk att lägga mellan ansiktet och bolstret när du går på Yinyoga.
– Undvik närkontakt. Vi kommer inte ge hands-on assistering tills vidare. 
– Filtarna får vara kvar så länge, men vi rekommenderar att man tar med egen filt eller en extra tröja istället. 
– Studion städas redan ofta, men extra fokus kommer nu att läggas på kontaktytor och dörrhandtag. 
– Tvätta händerna när du kommer till studion. Gäller särskilt om du rest med kollektivtrafik eller om du kommer direkt från jobbet/skolan. 
– Vi kommer inte erbjuda handsprit av den enkla anledningen att handspriten är slut i princip överallt och den som finns bör prioriteras till plaster och tillfällen där det inte finns tillgång till tvål och vatten. En ordentlig handtvätt med tvål och vatten är dessutom bättre än handsprit.
– Vi ber alla att diska sin egen tekopp med varmt vatten och diskmedel för att minimera lärarens exponering för ev. smitta. 
– Viktigast av allt – har du minsta symptom så stanna hemma!

I dagsläget finns ingen anledning att ställa in klasser, men om läget och rekommendationerna förändras och vi som säkerhetsåtgärd måste ställa in så ber vi om förståelse för detta.


Med önskan om en god hälsa åt alla!
/Julia med lärarteam