Skip to main content
 

Y O G A H U S E T

Höstterminen
börjar 22 augusti

 


Nyhet!
Kompiskortet
Ett kort, två personer

 

Kom som du är.
Gå hem som dig själv.

 

Yoga så mycket du vill
när du vill

 


Hatha Vinyasa, Yin Yoga, YOMI
Gravidyoga, Hatha Basic, Soft Vinyasa
Mammayoga, Vinyasa Strong, Lunchyoga
Postural Träning, Meditation, Rocketyoga

 

Följ oss på Instagram

 

Yoga för alla
Provmånad 549 kr

 

"The best yoga community in town! Incredibly competent yoga teachers and a peaceful studio. I started my yoga journey here!"
/Rebecca

 


Sommaryoga i Botaniska
Varje sommar sedan 2014

Julia Ilke

VARMT VÄLKOMMEN TILL YOGAHUSET!

Jag som står bakom YOGAHUSET heter Julia Ilke och jag har varit yogalärare i över 10 år.

Min vision med YOGAHUSET är att skapa en mötesplats för stadens alla yogautövare, oavsett yogatradition. Vi är många som längtar efter att låta yogan ta mer plats i våra liv och min förhoppning är att YOGAHUSET ska göra det möjligt.

Som medlem i YOGAHUSET får du ta del av hela vårt breda kursutbud med klasser alla veckans dagar från tidig morgon till sen kväll. Du är även välkommen att använda studion för din egen yogapraktik och som medlem har du tillgång till studion årets alla dagar. I loungen kan du alltid slå dig ner för att dricka en kopp te, surfa på vårt trådlösa wifi, bläddra i ett yogamagasin eller prata med en nyfunnen yogavän.

Vi ses på mattan!

Schema

  • Höstterminen börjar 15 augusti och pågår till och med 18 december.
  • Julschema 19 december till och med 8 januari. Julschemat finns i appen redan nu och kommer på hemsidan den 18 december.
  • Vårterminen börjar 9 januari och pågår till och med 18 juni.

Medlemskap – det finns ett kort för alla!

Yoga som medlem

   • Årskortet har 12 månaders bindingstid. Kan frysas i upp till tre månader mot en avgift på 350 kr.
   • Terminskortet har 5 månaders bindningstid.
   • Månadskortet löper automatiskt vidare tills du säger upp det.
   • Provmånaden gäller en gång per person.
   • Studenter och pensionärer har 100 kr rabatt per månad på samtliga medlemskap samt 2000 kr rabatt på årskortet.
   • Du hittar alla prisalternativ samt rabatter i webbshopen.
   • Som medlem har du tillgång till studion alla dagar kl 6-22.
   • Du har fri tillgång till alla kurser på schemat och bokar din plats till varje klass via appen. Ladda ner appen i App Store här. Ladda ner appen i Google Play här.
   • Vi tar emot friskvårdskuponger från Min Friskvård och vi finns även på Wellnet.

Provmånad

495 kr

Köp nu

Årskort

750 kr/mån

Köp nu

Årskort. Early bird tom 31/12

7495 kr

Köp nu

Terminskort

850 kr/mån

Köp nu

Terminskort. 10% rabatt.

3825 kr

Köp nu

Månadskort

950 kr/mån

Köp nu

Yoga utan att vara medlem

   • Drop-in är för dig som vill testa en klass.
   • Klippkorten är giltiga 1 år från dagen du hämtar ut dem och ger dig tillgång till alla våra klasser.
   • Dagkortet gäller på morgon- och lunchklasserna hela veckan.
   • Du bokar din plats till klasserna via appen Yogahuset Uppsala.
   • Vi tar emot friskvårdskuponger från Min Friskvård och vi finns även på Wellnet.

Drop-in

220 kr

Köp nu

Student/pensionär*
200 kr

Köp nu

10-kort

1 990 kr

Köp nu

Student/pensionär.*
1 700 kr

Köp nu

10-kort-dag

1 000 kr

Köp nu

Student/pensionär.*
800 kr

Köp nu

20-kort

3 700 kr

Köp nu

Student/pensionär*
3100 kr

Köp nu

*Som student ska du visa upp Studentkortet eller Mecenatkort samt legitimation.

Lärarna

Julia Ilke

Julia Ilke

Samayoga och Samayoga basic

Back mobility yoga

Yogaworkout

Silent sitting

Lärare i studion

Viljan att få dela med mig av allt det som yogan gett mig har alltid funnit som en naturlig del av min egen yogautövning. Som 19-åring gav jag mig av på resa till yogans hemland Indien och när jag kom hem började jag så smått att undervisa. På det viset har det sedan fortsatt, att yogaintresserade samlats runt mig och jag fått äran att lära dem yoga. Nu har det gått över 10 år sedan jag började undervisa och jag kommer aldrig sluta att fascineras av vad yogan kan göra med våra kropp och våra sinnen.

Yoga är för mig ett verktyg för att ta hand om kroppen och hälsan, men allra mest handlar det om att landa i sig själv och känslan av att vara tillräcklig och älskvärd precis som man är.

Mateusz

Mateusz Krawiec

Rocket vinyasa yoga

Kundaliniyoga

Privatklasser

Jag är en före detta jurist och basketspelare som valt att ägna mitt liv åt yogan. Föddes och växte upp i Polen men är bosatt i Sverige sedan några år. Intresset för av psykologi och andlighet har alltid funnits hos mig och det har fått mig att vilja utforska många olika spirituella traditioner.

Jag praktiserar dagligen en tibetansk metod för ”inner fire” och vaknar varje morgon innan soluppgången för att träna mig i att utstå extrem kyla. Att bada i isvak utan tillgång till bastu och att promenera barfota på snö är inte längre något problem för mig, tvärtom ger det mig massor av energi! Jag utövar yoga för känslan av inre frihet – och det är även det jag vill förmedla till mina elever.

Jag undervisar på engelska men förstår svenska så prata gärna svenska med mig om du vill.

Greta Grondahl

Ashtanga vinyasa yoga

Hathayoga

Yinyogamassage

Jag är en yoga-nomad som allra helst reser jorden runt för att yoga och undervisa. I september kommer jag tillbaka till Uppsala efter ett år på resande fot och ser fram emot att få inspirera er med allt som yoga är för mig!

Yogan kom in i mitt liv när jag var 13 år och har hjälpt mig både att komma tillbaka från en bilolycka och med att stå stadigt i vem jag är. Min inställning till livet och yogan att det är fullt möjligt att gå så långt som du vill om du bara har tålamodet och är beredda att göra det som krävs.

Som yogalärare influeras jag av olika yogastilar, bland annat Iyengar-, Ashtanga- och Yinyoga. För mig är yogapraktiken en meditation i rörelse som skapar värme och styrka samt ger plats för stillhet och harmoni.

Jag är svensktalande men håller mina klasser på engelska.

Maxine Olausson

På resande fot i Indien ht 16. Åter vt 17.

Ashtanga vinyasa yoga

Jag fann yogan under en lång resa till Indien där jag fick möjlighet att lära mig alla delar av Ashtanga på djupet. De fysiska och spirituella aspekterna av yoga är tillgängliga för alla, och de är vad jag vill dela med mig av på mina klasser. Yogan är min kraftkälla då den ger utrymme att utforska en inre förening mellan sinne, kropp och själ.

Mina klasser fokuserar på kontakt med andningen, kreativitet och känslan av ett inspirerande flow.

Anna Johansson

Mammaledig ht 16-vt 17

Yinyoga

Privatklasser

Jag brinner för hälsa, framför allt för hälsa på insidan. Jag intresserar mig för hur det vi äter, tänker och gör påverkar vårt välmående, medvetet och omedvetet. Yogan är mitt ankare som hjälper mig komma ner i varv, landa och ta kontakt med både kropp och sinne – något som jag menar är en viktig pusselbit för att leva ett balanserat liv.
Yinyogans lugna tempo skapar utrymme för kontakt med oss själva och ju mer vi utövar den desto enklare blir det att förbli närvarande och grundad i sig själv, också utanför yogamattan.

Jag arbetar även som licensierad kostrådgivare och förespråkar naturlig och ren mat som optimalt bränsle.

Sara Nilsson

Hatha yoga

För mig är yogan en del av mitt stora intresse för personlig utveckling och viljan att förstå mig själv och andra på ett djupare plan. Sedan 2009 arbetar jag med ledarskapsutbildningar för unga vuxna och jag älskar verkligen att skapa utrymme för människor att reflektera och lära känna sig själva. I yogan har jag funnit många paralleller till ledarskapet och tydligast är att båda handlar om en individuell resa för ökad självkännedom.
Jag är nyligen färdigutbildad Hathayogalärare och har själv utövat yoga sedan 2012. Mina klasser präglas av tydlighet och lugn då jag tycker det är viktigt att vi får lära oss positioners rätta utförande.

Kursutbud

Samayoga

Samayoga är kreativitetens och hjärtats yoga där ingen klass är den andra helt lik. Under en klass i Samayoga övar vi på att stärka känslan av att vi är okej precis som vi är. Det är utmanande för många idag men en spännande resa att ge sig in på då kroppens respons på känslan av acceptans är att den kan börja släppa på de spänningar som skapats av vår ständiga längtan efter att prestera. Genom att släppa prestationen blir vi således ”duktigare” yogautövare då kroppen mjuknar och vi kan komma djupare in i positionerna.

Samayogans positioner kommer från klassisk hatha-, ashtanga- och kundaliniyoga. Hur positionerna vävs samman till ett flöde beror på syftet med den specifika yogaklassen.

Måndagar: 17.45-18.45 Samayoga basic

Tisdagar: 11.30-12.15

Torsdagar: 11.30-12.15 samt 18.00-19.15

Lärare: Julia Ilke

Styrka

70%

Smidighet

70%

Sinnesro

70%

Ashtanga vinyasa yoga

Ashtangayoga är en fysisk och dynamisk form av yoga med krävande positioner som utvecklas stegvis efter din förmåga. Ashtangayoga är dock mycket mer än träning för kroppen. Genom medveten andning, blickfokusering och koncentration utvecklas en fantastisk kroppskontroll, en förmåga att styra sinnena samt en medvetenhet om sitt inre.

Ashtanga vinyasa utgår ifrån den klassiska ashtangayogan men med skillnaden att den är mindre strikt då positioner från de olika serierna blandas.

This class is in English.

Tisdagar: 17.45-19.00

Lärare: Greta Grondahl

Styrka

80%

Smidighet

70%

Sinnesro

50%

Hathayoga

Hathayoga är den yogafrom som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Solen symboliserar vår aktiva och riktade energi medan Tha står för vår passiva och mottagande sida. Syftet med Hathayogan är att skapa balans mellan dessa. Under en klass i Hathayoga kombineras mjuka fysiska rörelser som både stärker och sträcker ut kroppen.

Onsdagar: 07.00-08.00 Hatha morning glow. Boka din plats senast 20.30 kvällen innan.

Lärare: Greta Grondahl

Fredagar: 16.00-17.00 Hatha relaxation

Lärare: Sara Nilsson

Lördagar: 10.00-11.00 Hatha basic.

Lärare: Sara Nilsson

Styrka

50%

Smidighet

70%

Sinnesro

70%

Yinyoga och Yinyogamassage

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på att stretcha ut kroppens bindväv, leder och ligament. Det är framförallt höfterna, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Alla positioner utförs sittande eller liggande på golvet. Varje position hålls i tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med fokus på att hålla en djup andning.

Under Yinyogamassagen går läraren runt och med mjuk beröring och masserande tryck så hjälper hon dig att komma djupare ner i avslappningen. Perfekt sätt att komma ner i varv på kvällen och förbereda kroppen inför en lång natt med djup sömn.

Söndagar: 17.00-18.15

Lärare: Anna Johansson

Tisdagar: 19.15-20.15. Yinyoga massage.This class is in English.

 

Lärare: Greta Grondahl

Styrka

0%

Smidighet

100%

Sinnesro

100%

Rocket vinyasa yoga

Rocket är en lekfull variant av och ett härligt komplement till de traditionella Ashtanga Vinyasa-serierna. Rocketyoga utgår ifrån den första, andra och tredje serie. Syftet är att vidga vyerna och fylla på med livsenergi samt att bryta igenom stelhet och blockerad energi. Handstående och balansövningar under klassen håller energinivån hög och uppmuntrar dig som utövare att anknyta till din inre styrka.

Ta gärna med en handduk att torka svetten med.

This class is in English.

Onsdagar: 18.00-19.30

Lärare: Mateusz Krawiec

Styrka

100%

Smidighet

90%

Sinnesro

40%

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är medvetandets yoga med syftet att väcka vår inneboende kreativitet och livsenergi. Kundaliniyogan utmanar nervsystemet och lär utövaren att kontrollera sina automatiska tankar och känslor, samt styra sin energi mot ett högre medvetandetillstånd.

Under klassen blandas kriyas och pranayama, som är kundalinipositioner och andningsövningar, med mantrasång och meditation.

”Kundalini Yoga consists of active and passive asana-based kriyas, pranayama, and meditations which target the whole body system (nervous system, glands, mental faculties, chakras) to develop awareness, consciousness and spiritual strength.” —Yogi Bhajan

This class is in English.

Onsdagar: 19.45-21.00

Lärare: Mateusz Krawiec

Styrka

50%

Smidighet

40%

Sinnesro

100%

Back mobility yoga

Många med ryggproblem söker sig till yogan och blir också avsevärt mycket bättre. Under en klass i back mobility yoga tas extra hänsyn till ryggen och fokus ligger på positioner som mjukt ökar rörligheten. Bakåtböjningar och andra positioner som påfrestar ryggen undviks.

Passar dig som lider av ryggvärk, nybörjare samt dig som vill gå på en lugn klass.

Torsdagar: 19.30-20.30. Start v. 35

Lärare: Julia Ilke

Styrka

20%

Smidighet

80%

Sinnesro

100%

Silent sitting

Yoga är meditation i rörelse och syftar till att förbereda oss inför den stillasittande meditationen. Under en silent sitting mediterar var och en för sig men med stöd av den gemensamma koncentrationen i rummet.

Klassen inleds med en kort introduktion om vad meditation är och hur du gör när du mediterar. Du behöver inte ha mediterat tidigare för att komma på Silent sitting.

Tisdagar: 12.30-13.00
Torsdagar: 12.30-13.00

Lärare: Julia Ilke

Mental styrka

100%

Mental smidighet

100%

Sinnesro

100%

Yogaworkout

Yogaworkout är styrketräning av och för yogisar. Under passet tränar vi specifikt den styrka och balans som vi behöver som yogautövare. Övningarna utgår ifrån yogapositioner men inspireras av crossfit och styrketräning.

Måndagar: 19.00-20.00. Start v. 35

Lärare: Julia Ilke

Styrka

100%

Smidighet

40%

Sinnesro

20%

Lärare i studion

Yoga själv, tillsammans med andra. Få hjälp och korrigering av läraren i studion.

Tisdagar: 9.00-11.00

Torsdagar: 9.00-11.00

Lärare: Julia Ilke

Workshops

   • Ta en stund för dig själv och fyll på med ny inspiration till din yogapraktik genom att ta del av YOGAHUSETS spännande workshops! Under en workshop ges du chansen att gå djupare in i yogan än under en vanlig klass. Läraren delar med sig av hela sitt kunnande och du får ta del av så väl tips och teknikknep till filosofi och syftet med de olika positionerna.
   • Anmälan mailas till julia@yogahusetuppsala.se eller så använder du kontaktformuläret längst ner på sidan. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas utan extra kostad.
   • Som medlem har du förtur samt rabatterat pris på alla workshops. Det högre priset gäller dig som inte är medlem och det lägre priset är medlemspris.

Yinyoga

Söndag 11 september 10.00-16.00 med Elisabeth Kauffman

Har du svårt att varva ner i vardagen eller bär du på en konstant inre stress och oro? Låt yinyogan smälta bort dina spänningar så att både kropp och sinne kan slappna av och komma i balans. Under workshopen får du verktyg för att själv kunna använda yinyogan i vardagen och på så vis behålla harmonin och stärka din känsla av att vara tillräcklig precis som du är.

Vegetarisk lunch samt skiftliga instruktioner för egen yinyoga ingår.

Pris: 895/595

Join the flight club

Lördag 8 oktober 13.00-16.00 med Mateusz Krawiec

Join the flight club- handstående och andra armbalanser som transformerar din självbild.

Utmana dig själv på ett lekfullt vis och upptäck att du och din kropp klarar så mycket mer än du trodde var möjligt! Alla, oavsett nivå och tidigare erfarenhet, har mycket att hämta från denna workshop där vi på ett tryggt och pedagogiskt vis övar på tekniken bakom olika typer av armbalanser. Kom och låt dig inspireras och få nya mål för din yogapraktik.

Pris: 495/295

Sing yourself alive

Fredag 11 november 19.00-21.00 med Greta Grondahl

“You know what the issue is with this world? Everone wants a magical solution to their problem, but everyone refuses to believe in magic” – Alice in Wonderland

Sing and dance yourself alive är en kväll med mantrasång och frigörande dans där du väcker din inre magiska gnista till liv! Del av entréavgiften går till organisationen ”Love Nepal” och stödjer på så vis deras viktiga arbete att bringa ljus och hopp till alla de barn och kvinnor som är offer för sexhandeln i Nepal, Indien och Bangladesh.

Kvällen är en del av ljusfestivalen Allt ljus på Uppsala!

Pris: 190/100. Barn under 16 år fri entré.

Turn your world upside down

Lördag 10 december 14.00-16.30 med Daniel Morgan (UK) och Greta Grondahl

Turn your world upside down- för mer energi och lekfullhet i vardagen och din yogapraktik.

Vilka begränsande idéer har du om dig själv? Att vända sig uppochner ger oss nya perspektiv på tillvaron och framförallt får det oss att släppa gamla föreställningar om oss själva. Att stå på huvudet eller händerna handlar inte bara om en stark fysik och rätt teknik utan det handlar lika mycket om att utmana sina rädslor och våga se sig själv utifrån all den potential som finns vilande inom oss.

Under denna workshop får med hjälp av två otroligt kunniga lärare att på ett tryggt och lekfullt sätt prova olika varianter av både huvud- och handstående. Vi garanterar att du oavsett tidigare erfarenhet kommer gå från workshopen med en stolt känsla inombords för att du är både modigare och starkare än du trodde!

Pris: 549/349

Lördagsretreat

Lördag 24 september 11.15-15.00 med Anna Johansson
Du behöver inte åka långt för att få en paus i vardagen, en halvdag för dig själv där vi får ta hand om dig räcker långt! Kom på denna retreat och låt oss skämma bort dig med skön yinyoga som passar alla, energigivande hälsobrunch och inspirerande samtal om vikten av vila i vardagen.

Pris: 549/349

We don´t break we bend

Söndag 16 oktober 14.00-16.00 med Greta Grondahl

We don´t break we bend- bakåtböjningar för hjärtan som är öppna för nya möjligheter.

Yoga handlar om acceptans och att följa det som är, och när man inom yogan talar om ”we don´t break we bend” så är det mer än kroppen vi talar om. Denna workshop fördjupar vår förståelse för bakåtböjningar men framförallt ger den oss en nyckel till en djup självacceptans och förmåga att komma in i avancerade bakåtböjningar med bibehållet lugn och respekt för våra unika kroppar.

Pris: 449/249

Yoga for two, please

Söndag 20 november 14.00-16.00 med Greta Grondahl

Yoga for two, please- yoga med en partner och kom närmare dig själv.

Partneryoga låter oss genom rörelse, andning, lek och beröring komma närmare varandra och vi förbättrar på så vis kommunikation med varandra. Och det oavsett om det är en partner, en vän, en familjemedlem eller någon vi ännu inte känner.

Ordet yoga betyder union och när människor förenas i en gemensam yogapraktik så fördjupas upplevelsen av yogans ursprungliga betydelse. Partneryoga är ett vackert och roligt sätt att stärka känslan av tillit till och närhet med andra människor.

Välkommen som par eller ensam för att bilda ett par med någon på plats.

Pris: 449/249

På gång

Just nu

24 mars, 2020 in Okategoriserade

Vi börjar med onlineklasser

Välkommen till våra onlineklasser som vi nu kommer att börja erbjuda som ett komplement till klasserna i studion! Vi hoppas att dessa klasser ska fungera som ett substitut för er…
Read More
12 mars, 2020 in Okategoriserade

Så minskar vi risken för Coronaspridningen

Utifrån rådande läge med Coronaviruset och Folkhälsomyndighetens rekommendationer så har vi lärare i i studion gemensamt kommit fram till några förändringar och rekommendationer för studion som får gälla tills vidare. Dessa är:-…
Read More

Facebook

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter, erbjudanden och inspiration genom att anmäla dig till YOGAHUSETS nyhetsbrev.

Yoga i Uppsala

YOGAHUSET är en ljus, modern och 176 m² stor studio i markplan på Stationsgatan 46 i Uppsala.

Från tågstationen promenerar du hit på ett par minuter.

[nectar_gmap zoom=”15″ enable_zoom=”1″ marker_animation=”1″ size=”300″ map_markers=”59.856681|17.652173|Yogahuset” map_center_lat=”59.856681″ map_center_lng=”17.652173″]

Öppettider:

Som medlem har du tillgång till studion årets alla dagar 06-22.

Studion är bemannad 15 minuter före varje klass.

YOGAHUSET är en oas vi går till för att tanka energi. Vänligen tänk på följande::

      • Kom i god tid så att klassen kan börja på utsatt tid.
      • Värna tystnaden och lugnet inne i salen. Vill du småprata är du varmt välkommen att göra det i loungen.
      • Var din egen bästa vän. Lämna din inre kritiker utanför salen och tillåt dig att under din stund på mattan tycka om dig själv precis som du är.
      • Låt telefonen vara på ljudlös och lämna den helst utanför yogasalen. Checka gärna in på YOGAHUSET via Facebook innan du loggar ut.

Säg hej

Undrar du något?

Har du förslag på samarbete?

Använd formuläret så svarar jag inom 24 timmar på vardagar.

yoga uppsala

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Följ YOGAHUSET

   | 

  © 2015

  Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin. Logotyp- Anna Söderström.