Schema

    • Vårterminen pågår 8 januari till 17 juni. Höstterminen börjar 20 augusti.
    • Sommaryoga ute i Botaniska Trädgården för alla hela sommaren. Läs mer i schemat och på Facebook.
    • Boka din plats till varje klass via appen Gymsystem Boka och välj Yogahuset som din anläggning. Avbokning ska ske senast 2 h innan klassen börjar. Vid tre missade/sena avbokningar förhindras du från att boka under tre veckor.

Hatha Basic

Hathayoga är den yogaform som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Solen symboliserar vår aktiva och riktade energi medan Tha står för det vilsamma och reflekterande. Syftet med Hathayogan är att skapa balans mellan båda dessa sidor .

Hatha Basic riktar sig till nybörjare på yoga. Under dessa klasser lägger vi tid på att gå igenom positionerna noga. Går du på Hatha Basic varje vecka kan du känna dig trygg med att få en bra grund för ditt fortsatta yogautövande.

Hatha Vinyasa

Hatha Vinyasa är härliga klasser med flödande sekvenser. Alla lärare är olika och skapar även medvetet olika flöden till varje klass vilket gör att alla Hatha Vinyasaklasser är olika. Hatha Vinyasa passar dig som vill ha fysiskt utmanande yoga och varierande klasser.

Hatha Morning Glow ger dig en underbart skön start på dagen.

Hatha Lunch Flow är ett skönt avbrott under arbetsdagen. Under denna 45-min klass arbetar vi genom hela kroppen och avslutar med skön avslappning.

Hatha Vinyasa Strong är vår mest avancerade och utmanande klass. 90 minuter varje torsdag för alla som gillar yoga som verkligen känns i musklerna och som tar dig utanför din vanliga bekvämlighetszon.

Yin

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på att stretcha ut kroppens bindväv, leder och ligament. Det är framförallt höftpartiet, låren och ryggen som man jobbar med. Alla positioner utförs sittande eller liggande på golvet. Varje position hålls i tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med fokus på att hålla en djup andning.

Välj gärna lite varmare kläder när du går på Yinyoga. Långärmat och långbyxor är rekommenderat och du får gärna ha strumpor på dig.

Restorative Yin

Restorative Yin är en lugn och meditativ form av yoga som syftar till att skapa återhämtning för kroppen och sinnet. Du ligger och sitter i sköna positioner med stöd av olika hjälpmedel för att kroppen ska kunna slappna av så mycket som möjligt i sköna stretande positioner. Att slappna av och släppa kontrollen kan vara både svårt och utmanande till en början, men också väldigt belönade när vi vågar göra det!

Välj gärna lite varmare kläder när du går på Resorative Yin. Långärmat och långbyxor är rekommenderat och du får gärna ha strumpor på dig.

Masterklasser

På söndagar ta vi oss utrymmet att gå djupare in i yogan med 2 timmars långa Masterklasser.
Masterklasserna ges cirka var tredje vecka och varje klass har sitt unika tema. Klasserna annonseras löpande under terminens gång.
Pris: 150 kr medlemmar, 290 kr för övriga. Klippkort gäller ej.

Acro

Acroyoga Uppsala startade 2014 och har sedan dess bjudit in alla som vill att testa och träna Acroyoga. Acroyoga är en lekfull träningsform för alla och det krävs ingen tidigare kunskap inom yoga, akrobatik, dans eller gymnastik för att du ska kunna vara med. Genom Acroyogan utmanas du både fysiskt och mentalt på ett fantastiskt roligt och säkert sätt.

AcroYoga Intro ges varannan tisdag (udda veckor) och passar dig som är ny på AcroYoga och vill ha genomgång av positionerna.

AcroYoga Jam är fritt utövande av Acroyoga utan ledning av lärare. Givetvis finns lärare på plats för att stötta och ge tips när det behövs.

Man behöver inte ha en partner med sig utan par bildas på plats.Följ YOGAHUSET

 | 

© 2015

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin. Logotyp- Anna Söderström.