Kurser

  • Vi erbjuder flera olika kurser i yoga. Kurserna startar löpande under terminens gång.
  • En anmälan är alltid bindande. Platsen kan dock överlåtas utan kostnad.

Hatha Basic

Vill du lära dig yoga från grunden? Välkommen på en 8-veckors nybörjarkurs i Hathayoga under ledning av Mia Haglöf.

Hathayoga är den yogaform som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Det är en yogaform som är fysiskt stärkande och mentalt avslappnande. Yogan skapar ett utrymme där du kan vara närvarande i kroppen samtidigt som sinnena får vila och du kan gå bortom känslor och tankar.

Under dessa klasser lägger vi tid på att gå igenom positionerna noga och efter en kurs i Hatha Basic har du grunderna du behöver för att tryggt kunna fortsätta ditt yogautövande.

Bokning till denna kurs garanterar dig plats på alla tillfällen. För dig med års-, termins- , månads- eller klippkort finns ett antal platser på denna kurs som kan bokas veckovis.

När: Måndagar kl 17:15-18:15 med start 22/8, 8 gånger.

Pris: 1700 kr

Lärare: Mia Haglöf

BOKA HATHA BASIC

Postural Träning

Postural Träning är en unik träningsmetod för att komma till rätta med smärta och stelhet i kroppen.

Övningarna syftar till att aktivera och stärka de inre hållningsmusklerna för att på så vis avlasta rörelsemuskler och leder. Om du får värk i kroppen av att yoga, springa, gå eller bara av att sitta och stå så är det sannolikt att det beror på att dina hållningsmuskler inte gör sitt jobb. Postural Träning är en mild men samtidigt oerhört effektiv träning för att få ditt hållningssystem att vakna och börja jobba igen. Pågående smärtproblematik som återkommande ryggskott, diskproblem, knäskador osv. är generellt inget hinder för att delta, snarare tvärtom. Är du osäker så kontakta oss innan du gör din bokning.

Kursen ges i en något mindre grupp för att alla ska kunna få personlig guidning. Bokning till denna kurs garanterar dig plats på alla tillfällen. För dig med års-, termins- , månads- eller klippkort finns ett antal platser på denna kurs som kan bokas veckovis.

Mellan klasserna får du övningar att göra på egen hand. För bäst resultat bör du göra övningarna 3-4 gånger i veckan. För bäst resultat kombineras kursen med att du bokar in en egen hållningsanalys, mer info om det fås vid bokning.

Nästa kurs: Tisdagar kl 17:15-18:15 med start 6/9, 8 gånger.

Pris: 2195 kr

Lärare: Julia Ilke, diplomerad Postural Tränare

Läs mer: www.uppsalapostural.se

BOKA POSTURAL TRÄNING

postural träning

Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk yogaform som passar dig som vill utmanas.Det som är typiskt med ashtangayoga är att ett visst antal positioner görs i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa. Det finns totalt sex olika serier, och det tar vanligen år av daglig träning för att bemästra en hel serie. Under denna 8-veckors kurs läggs fokus på den första serien.

Det läggs stor vikt vid positionens rätt utförande (asana), andningen (ujjayi pranayama) och fokuseringspunkten för ögonen (dristi).

Då ashtangayoga är en fysiskt utmanade yoga som utövas i ett relativt högt tempo passar denna kurs dig som är i god form och/eller som yogat en del tidigare.

När: Torsdagar kl 18.30-19.45 med start 25/8 Uppehåll v. 44. 16 gånger.

Pris: 2900 kr

Lärare: Marina Moro

BOKA ASHTANGAYOGA

Gravidyoga

Väntar du barn? Grattis och välkommen på gravidyoga!

Gravidyoga vänder sig till dig som väntar barn och som vill stärka din kropp  samt förbereda dig inför förlossningen. Någon tidigare erfarenhet av yoga behövs inte.
Under gravidyogan yogar vi utifrån den gravida kroppens behov. Yogan syftar till att ge dig en behaglig graviditet samt att förberedera dig, både kroppsligen och mentalt, inför den kommande förlossningen.
Med gravidyoga kommer du att bli starkare i kroppen och minska risken för att få ont i ryggen av den växande magen. Under klassen blandas fysisk yoga med avspänningstekniker och korta meditationer som hjälper dig att knyta an till barnet.
Gravidyoga rekommenderas från graviditetsvecka 15 och kan göras hela vägen fram till förlossningen. Vill du börja tidigare än vecka 15 är du såklart välkommen!
För att skapa en trygg atmosfär ges gravidyogan endast som slutna kurser för dem som anmält sig.
När: Söndagar kl 11.30-12.30 med start 28/8, 8 gånger.

Pris: 1700 kr

Lärare: Sofia Garfield, yogalärare och doula

BOKA GRAVIDYOGA

Mamma-barn-yoga

Mamma-barn-yoga är klasserna för dig som nyligen fått barn.
Under 8 veckor träffar du andra föräldralediga med deras bebisar för en stund gemensam yoga. Bebisara ligger på filtar vid sidan om eller är med i rörelserna när det är möjligt och barnet vill.

För att delta behövs ingen tidigare yogaerfarenhet. Yogan har fokus på att stärka kroppen efter graviditeten, t.ex. återfå kontakten med bäckenbotten och djupa bukmuskler. Det är också en stund för nedvarvning och att släppa spänningar i trött muskler.

Yogamatta för dig som förälder finns att låna. Ta gärna med filt till din bebis att ligga på. I vår entré finns plats för 3-4 vagnar så om du kan komma utan vagn är det toppen!

Passar från ca 6 veckor efter förlossningen fram till bebisen är ca 6 månader eller så stor att den kryper iväg.

När: Onsdagar kl 13.30-14.30 med start 31/8, 8 gånger. Missat tillfälle kan tas igen på någon av våra andra klasser (utan bebis).

Pris: 1700 kr

Lärare: Sofia Garfield

BOKA MAMMA-BARN-YOGA

Zen-meditation

Zazen är en över 1000 år gammal meditationslära som tillhör den japanska Zen-traditionen. Under denna 8-veckorskurs får du chansen att lära dig meditera med en sann mästare. Varje tillfälle inleds med en kortare stund teori. Därefter mediterar gruppen tillsammans. Avslutningsvis följer en traditionell tecermoni samt möjlighet att ställa frågor. Inga förkunskaper krävs.

Bokning till denna kurs garanterar dig plats på alla tillfällen. För dig med års-, termins- , månads- eller klippkort finns ett antal platser på denna kurs som kan bokas veckovis.

“Do not follow ideas of others, but learn to listen the voice within yourself. Your body and mind will become clear and you will realize the unity of all things” 

Zen Master Dogen (1200-1253)

När: Hösten 2022. Mer info kommer.

Pris: 1700 kr

Lärare: Marco D. Simeunovic, Zen-lärare

Övrigt: Kursen ges på engelska

 

BOKA ZEN-MEDITATION

Om den psykologiska och vetenskapliga grunden i YOMI:

YOMI har sin psykologiska grund i inlärningspsykologi och beteendeterapi, med influenser från Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och Compassion Focused Therapy (CFT). Det innebär att vi anser att det vi gör (våra inre och yttre beteenden) i hög grad påverkar hur vi mår och fungerar och att vi för att ändra hur vi mår behöver börja med att ändra våra beteenden. Det innebär också att vi tror att vi inte kan ta bort jobbiga tankar, känslor eller impulser, utan att vi istället behöver hitta fungerande sätt att förhålla oss till det som gör ont i livet. Vilket lika mycket kan handla om yttre saker som händer, som inre tankar, känslor och upplevelser.

I YOMI-praktiken arbetar vi med att våga möta just våra egna tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser på ett mer observerande och accepterande sätt. Vi arbetar med att i dessa stunder, där det ibland smärtar, vara mer medkännande med oss själva och ta hjälp av mindfulness- och yogapraktiken för att må bättre.

YOMI har utvecklats av och lärs alltid ut av legitimerade psykologer som även är yogalärare. Det är just kombinationen av psykologi, yoga och mindfulness som utgör grunden i YOMI. YOMI har utvärderats i flera vetenskapliga studier i samarbete med Lunds Universitet och Skånes Universitetssjukhus. De resultat vi hittills fått fram visar att de personer som genomgått originalversionen av YOMI YIN-programmet sänkte sina nivåer av upplevd stress och oro signifikant. Just nu pågår även forskningsprojekt i programmen YOMI Recover och YOMI YANG.

YOMI YIN

– Yoga och Mindfulness

YOMI är en vetenskapligt beprövad metod som kombinerar psykologisk teori med yoga- och mindfulnesspraktik. Den riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur man hanterar stress, oro och andra svårigheter i vardagen.

YOMI YIN-kursen sträcker sig över 10 veckor. Varje session består av teoretiska inslag grundade i psykologisk kunskap, kombinerat med mindfulnessövningar och yinyogapraktik. Varje session följer olika teman i vilka vi fördjupar oss. Exempel på teman är ”Observation och andning”, ”Tillämpning av acceptans” och ”Självomhändertagande”. Syftet med YOMI är att hjälpa deltagarna att hitta sätt att bättre ta hand om sig själva, med hjälp av de verktyg som psykologi, yoga och mindfulness kan erbjuda. Tyngdpunkten ligger i att lära sig känna igen och acceptera sina egna behov och resurser, för att hitta ett mer funktionellt sätt att förhålla sig till dessa. Arbetet i YOMI YIN sker huvudsakligen med dig själv i tystnad, men det kommer även finnas visst utrymme för diskussion mellan deltagare under kursens gång.

Yogan som utförs är Yinyoga. Det är en lugn och meditativ form av yoga där varje position hålls i 3-5 minuter. Passar nybörjare så väl som erfarna yogisar.

Läs mer: www.yomi.nu

När: Nästa kurs våren -23

Pris: 2995 kr

Lärare: Sofia Lundahl, legitimerad psykolog och yogalärare

Övrigt: Om Sofia blir sjuk flyttas kursen fram en vecka.

 

BOKA YOMI YIN

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.