Kurser

Gravidyoga

Kursen i gravidyoga vänder sig till dig som väntar barn, oavsett vilken erfarenhet av yoga du har sedan tidigare. Under gravidyogan gör vi yoga som passar den gravida kroppen och som förbereder dig, både kroppsligen och mentalt, inför den kommande förlossningen.

Med gravidyoga kommer du att bli starkare i kroppen och minska risken för att få ont i ryggen av den växande magen. Under klassen blandas fysisk yoga med avspänningstekniker. Ett tillfälle riktar särskilt in sig på hur tekniker från yogan kan användas under förlossningen.

Gravidyoga rekommenderas från graviditetsvecka 15. Vill du börja tidigare är du såklart välkommen!

För att skapa en trygg atmosfär ges gravidyogan endast som slutna kurser för dem som anmält sig

Nästa kurs: 23 mars till 18 maj. Uppehåll 13 april (påsk). 8 gånger

När: Måndagar 20.00-21.00

Pris: 1600 kr

Lärare: Sofia Lundahl

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser för gravida” i menyn.

Ashtangayoga för nybörjare

Vill du lära dig ashtangayoga från grunden?  Välkommen på denna grundkurs i ashtangayoga – den första serien. Målet med kursen är att du efter kursen ska ha en bra grund för att kunna fortsätta din yogapraktik på egen hand.

Ashtangayoga är en fysisk yogaform som består av olika positioner (asanas) som utförs i ett flöde (vinyasa) med stort fokus på kroppslås (bandhas), blickfokus (drishti) och andningen (ujjayi). Steg för steg under kursen kommer vi bygga på en bestämd serie av asanas och successivt lär vi oss den  serien utantill. Vi kommer gå igenom varje position grundligt och arbeta med lås, blickfokus och andning. Allt eftersom du lär dig positionerna kommer du kunna utföra din yoga i ett mer och mer meditativt tillstånd där ditt fokus ligger på din egen praktik och på andningen. Yogan skapar ett utrymme där du kan vara närvarande i kroppen samtidigt som sinnena får vila och du kan gå bortom känslor och tankar. Under kursen kommer vi även prata om yogafilosofi och ashtangayogans 8 olika delar.

För dig med års-, termins- , månads- eller klippkort finns att mindre antal platser på denna kurs som kan bokas veckovis. Provmånad och drop-in gäller ej för denna kurs. En anmälan till denna kurs garanterar plats på alla 8 tillfällena.

När: Tisdagar 18.30-19.30. 14/1-3/3. 8 tillfällen

Pris: 1600 kr

Lärare: Anna Dahlberg

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser” i menyn.

Övrigt: Missade tillfällen kan tas igen på någon av våra andra klasser under terminens gång. Maila info@yogahusetuppsala.se för att boka det.

Ashtangayoga, fortsättning

Denna kurs passar dig som gick Ashtangayoga för nybörjare hösten -19 samt dig som har grundläggande kunskaper i Ashtangayoga sedan tidigare. På denna kurs jobbar vi vidare med Ashtangayogans första serie. Målet med kursen är att du efter kursen ska ha en bra grund för att kunna fortsätta din yogapraktik på egen hand.

Ashtangayoga är en fysisk yogaform som består av olika positioner (asanas) som utförs i ett flöde (vinyasa) med stort fokus på kroppslås (bandhas), blickfokus (drishti) och andningen (ujjayi). Steg för steg under kursen kommer vi bygga på en bestämd serie av asanas och successivt lär vi oss den serien utantill. Positionerna som lärdes ut under nybörjarkursen repeteras och de nya positionera lärs ut grundligt. Allt eftersom du lär dig positionerna kommer du kunna utföra din yoga i ett mer och mer meditativt tillstånd där ditt fokus ligger på din egen praktik och på andningen. Yogan skapar ett utrymme där du kan vara närvarande i kroppen samtidigt som sinnena får vila och du kan gå bortom känslor och tankar. Under kursen kommer vi även prata om yogafilosofi och ashtangayogans 8 olika delar.

För dig med års-, termins- , månads- eller klippkort finns att mindre antal platser på denna kurs som kan bokas veckovis. Provmånad och drop-in gäller ej för denna kurs. En anmälan till denna kurs garanterar plats på alla 8 tillfällena.

När: Tisdagar 19.45-20.45. 14/1-3/3. 8 tillfällen

Pris: 1600 kr

Lärare: Anna Dahlberg

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser” i menyn.

Övrigt: Missade tillfällen kan tas igen på någon av våra andra klasser under terminens gång. Maila info@yogahusetuppsala.se för att boka det.

YOMI YIN

– Yoga och Mindfulness

YOMI är en vetenskapligt beprövad metod som kombinerar psykologisk teori med yoga- och mindfulnesspraktik. Den riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur man hanterar stress, oro och andra svårigheter i vardagen.

YOMI har utvecklats av och lärs alltid ut av legitimerade psykologer som även är yogalärare. Det är just kombinationen av psykologi, yoga och mindfulness som utgör grunden i YOMI.  YOMI har utvärderats i flera vetenskapliga studier i samarbete med Lunds Universitet och Skånes Universitetssjukhus. De resultat vi hittills fått fram visar att de personer som genomgått originalversionen av YOMI YIN-programmet sänkte sina nivåer av upplevd stress och oro signifikant.

Vad innehåller en YOMI YIN kurs?

YOMI YIN-kursen som hålls på Yogahuset under våren 2020 sträcker sig över 10 tisdagar. Varje session består av teoretiska inslag grundade i psykologisk kunskap, kombinerat med mindfulnessövningar och yinyogapraktik. Varje session följer olika teman i vilka vi fördjupar oss. Exempel på teman är “Observation och andning”, “Tillämpning av acceptans” och “Självomhändertagande”. Syftet med YOMI är att hjälpa deltagarna att hitta sätt att bättre ta hand om sig själva, med hjälp av de verktyg som psykologi, yoga och mindfulness kan erbjuda. Tyngdpunkten ligger i att lära sig känna igen och acceptera sina egna behov och resurser, för att hitta ett mer funktionellt sätt att förhålla sig till dessa. Arbetet i YOMI YIN sker huvudsakligen med dig själv i tystnad, men det kommer även finnas visst utrymme för diskussion mellan deltagare under kursens gång.

Yogan som utförs är Yinyoga. Det är en lugn och meditativ form av yoga där varje position hålls i 3-5 minuter. Passar nybörjare så väl som erfarna yogisar.

Läs mer: www.yomi.nu

När: Tisdagar 18.30-20.00. 17/3-19/5. 10 gånger

Early bird-pris tom 31/1 2500 kr! Därefter 2995 kr.

Lärare: Sofia Lundahl, legitimerad psykolog och yogalärare

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser” i menyn. Bokad plats kan ej avbokas, men överlåtas.

Övrigt: Missade tillfällen kan tas igen på någon av våra andra klasser under terminens gång. Maila info@yogahusetuppsala.se för att boka det. Om Sofia blir sjuk och en klass behöver ställas in så flyttas hela kursen en vecka fram.

Om den psykologiska grunden i YOMI:

YOMI har sin psykologiska grund i inlärningspsykologi och beteendeterapi, med influenser från Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och Compassion Focused Therapy (CFT). Det innebär att vi anser att det vi gör (våra inre och yttre beteenden) i hög grad påverkar hur vi mår och fungerar och att vi för att ändra hur vi mår behöver börja med att ändra våra beteenden. Det innebär också att vi tror att vi inte kan ta bort jobbiga tankar, känslor eller impulser, utan att vi istället behöver hitta fungerande sätt att förhålla oss till det som gör ont i livet. Vilket lika mycket kan handla om yttre saker som händer, som inre tankar, känslor och upplevelser.

I YOMI-praktiken arbetar vi med att våga möta just våra egna tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser på ett mer observerande och accepterande sätt. Vi arbetar med att i dessa stunder, där det ibland smärtar, vara mer medkännande med oss själva och ta hjälp av mindfulness- och yogapraktiken för att må bättre.

Introworkshop till YOMI 

Söndagen den 8 mars hålls en introduktion till YOMI, riktad till dig som är nyfiken på YOMI men vill veta mer innan du anmäler dig samt även till dig som inte ska gå kursen men ändå vill få en inblick i vad YOMI innebär.

Om du efter denna workshop bokar in dig på kursen så dras hela avgiften för denna workshop av (gäller i mån av plats på kursen och på ord. kursavgift).

När: Söndag 8 mars kl 10.00-12.30
Pris: 350 kr
Lärare: Sofia Lundahl, legimiterad psykolog och yogalärare
Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Bokad plats kan ej avbokas, men överlåtas.

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.