Kurser

Gravidyoga

Kursen i gravidyoga vänder sig till dig som väntar barn, oavsett vilken erfarenhet av yoga du har sedan tidigare. Under gravidyogan gör vi yoga som passar den gravida kroppen och som förbereder dig, både kroppsligen och mentalt, inför den kommande förlossningen.

Med gravidyoga kommer du att bli starkare i kroppen och minska risken för att få ont i ryggen av den växande magen. Under klassen blandas fysisk yoga med avspänningstekniker. Ett tillfälle riktar särskilt in sig på hur tekniker från yogan kan användas under förlossningen.

Gravidyoga rekommenderas från graviditetsvecka 15. Vill du börja tidigare är du såklart välkommen!

För att skapa en trygg atmosfär ges gravidyogan endast som slutna kurser för dem som anmält sig

Nästa kurs: 12 oktober, 8 gånger. Upphåll v. 44 (26/10).

När: Måndagar 20:00-21:00

Pris: 1600 kr

Lärare: Julia Ilke

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser för gravida” i menyn.

YOMI YIN

– Yoga och Mindfulness

YOMI är en vetenskapligt beprövad metod som kombinerar psykologisk teori med yoga- och mindfulnesspraktik. Den riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur man hanterar stress, oro och andra svårigheter i vardagen.

YOMI har utvecklats av och lärs alltid ut av legitimerade psykologer som även är yogalärare. Det är just kombinationen av psykologi, yoga och mindfulness som utgör grunden i YOMI.  YOMI har utvärderats i flera vetenskapliga studier i samarbete med Lunds Universitet och Skånes Universitetssjukhus. De resultat vi hittills fått fram visar att de personer som genomgått originalversionen av YOMI YIN-programmet sänkte sina nivåer av upplevd stress och oro signifikant.

Vad innehåller en YOMI YIN kurs?

YOMI YIN-kursen som hålls på Yogahuset under hösten 2020 sträcker sig över 10 tisdagar. Varje session består av teoretiska inslag grundade i psykologisk kunskap, kombinerat med mindfulnessövningar och yinyogapraktik. Varje session följer olika teman i vilka vi fördjupar oss. Exempel på teman är “Observation och andning”, “Tillämpning av acceptans” och “Självomhändertagande”. Syftet med YOMI är att hjälpa deltagarna att hitta sätt att bättre ta hand om sig själva, med hjälp av de verktyg som psykologi, yoga och mindfulness kan erbjuda. Tyngdpunkten ligger i att lära sig känna igen och acceptera sina egna behov och resurser, för att hitta ett mer funktionellt sätt att förhålla sig till dessa. Arbetet i YOMI YIN sker huvudsakligen med dig själv i tystnad, men det kommer även finnas visst utrymme för diskussion mellan deltagare under kursens gång.

Yogan som utförs är Yinyoga. Det är en lugn och meditativ form av yoga där varje position hålls i 3-5 minuter. Passar nybörjare så väl som erfarna yogisar.

Läs mer: www.yomi.nu

När: Tisdagar 18:45-20:15. 10 gånger med start 6/10

Pris: 2995 kr. Early bird-pris tom 15/9 2500 kr

Lärare: Sofia Lundahl, legitimerad psykolog och yogalärare

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser” i menyn. Bokad plats kan ej avbokas, men överlåtas.

Övrigt: Om önskemål finns så sänds kursen även live så att de som anmält sig kan delta hemifrån om man vill. Om Sofia blir sjuk och en klass behöver ställas in så flyttas hela kursen en vecka fram.

Om den psykologiska grunden i YOMI:

YOMI har sin psykologiska grund i inlärningspsykologi och beteendeterapi, med influenser från Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och Compassion Focused Therapy (CFT). Det innebär att vi anser att det vi gör (våra inre och yttre beteenden) i hög grad påverkar hur vi mår och fungerar och att vi för att ändra hur vi mår behöver börja med att ändra våra beteenden. Det innebär också att vi tror att vi inte kan ta bort jobbiga tankar, känslor eller impulser, utan att vi istället behöver hitta fungerande sätt att förhålla oss till det som gör ont i livet. Vilket lika mycket kan handla om yttre saker som händer, som inre tankar, känslor och upplevelser.

I YOMI-praktiken arbetar vi med att våga möta just våra egna tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser på ett mer observerande och accepterande sätt. Vi arbetar med att i dessa stunder, där det ibland smärtar, vara mer medkännande med oss själva och ta hjälp av mindfulness- och yogapraktiken för att må bättre.

Introworkshop till YOMI 

Söndagen den 13 september hålls en introduktion till YOMI, riktad till dig som är nyfiken på YOMI men vill veta mer innan du anmäler dig samt även till dig som inte ska gå kursen men ändå vill få en inblick i vad YOMI innebär.

När: Söndag 13 september 10:00-12:30
Pris: 350 kr
Lärare: Sofia Lundahl, legimiterad psykolog och yogalärare
Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Bokad plats kan ej avbokas, men överlåtas.

Hatha Basic

– Nybörjaryoga

Vill du lära dig yoga från grunden? Välkommen på en 9-veckors nybörjarkurs i Hathayoga.

Hathayoga är den yogaform som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Det är en yogaform som är fysiskt stärkande och mentalt avslappnande. Yogan skapar ett utrymme där du kan vara närvarande i kroppen samtidigt som sinnena får vila och du kan gå bortom känslor och tankar.

Under dessa klasser lägger vi tid på att gå igenom positionerna noga och efter en kurs i Hatha Basic har du grunderna du behöver för att tryggt kunna fortsätta ditt yogautövande.

Bokning till denna kurs garanterar dig plats på alla tillfällen. För dig med års-, termins- , månads- eller klippkort finns ett antal platser på denna kurs som kan bokas veckovis.

Om rådande pandemin gör att behov finns av att livesända klasserna så att man kan delta hemifrån så kommer detta erbjudas!

När: Måndagar 17:15-18:15. Nästa kursstart 19 oktober. 9 gånger.

Pris: 1800 kr

Lärare: Mia Haglöf

Anmälan: Boka din plats via yogahuset.gymsystem.se Klicka på “Kurser” i menyn.

Övrigt: Om kursen inte livesänds så kan missade tillfällen kan tas igen på någon av våra andra klasser under terminens gång om frånvaro meddelas senast kl 12 samma dag som klassen ges. Maila info@yogahusetuppsala.se för att meddela det.

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.