Kurser

Gravidyoga

Kursen i gravidyoga vänder sig till dig som väntar barn, oavsett vilken erfarenhet av yoga du har sedan tidigare. Under gravidyogan gör vi yoga som passar den gravida kroppen och som förbereder dig, både kroppsligen och mentalt, inför den kommande förlossningen.

Med gravidyoga kommer du att bli starkare i kroppen och minska risken för att få ont i ryggen av den växande magen. Under klassen blandas fysisk yoga med avspänningstekniker. Ett tillfälle riktar särskilt in sig på hur tekniker från yogan kan användas under förlossningen.

Gravidyoga rekommenderas från graviditetsvecka 15. Vill du börja tidigare är du såklart välkommen!

För att skapa en trygg atmosfär ges gravidyogan endast som slutna kurser för dem som anmält sig

Nästa kurs: Vecka 42-50, 14/10-9/12. Uppehåll v. 44. 8 gånger.

När: Måndagar 19.30-20.30

Pris: 1600 kr

Lärare: Julia Ilke

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser för gravida” i menyn.

Ashtangayoga för nybörjare

Vill du lära dig ashtangayoga från grunden?  Välkommen på denna grundkurs i ashtangayoga – den första serien. Målet med kursen är att du efter kursen ska ha en bra grund för att kunna fortsätta din yogapraktik på egen hand.

Ashtangayoga är en fysisk yogaform som består av olika positioner (asanas) som utförs i ett flöde (vinyasa) med stort fokus på kroppslås (bandhas), blickfokus (drishti) och andningen (ujjayi). Steg för steg under kursen kommer vi bygga på en bestämd serie av asanas och successivt lär vi oss den  serien utantill. Vi kommer gå igenom varje position grundligt och arbeta med lås, blickfokus och andning. Allt eftersom du lär dig positionerna kommer du kunna utföra din yoga i ett mer och mer meditativt tillstånd där ditt fokus ligger på din egen praktik och på andningen. Yogan skapar ett utrymme där du kan vara närvarande i kroppen samtidigt som sinnena får vila och du kan gå bortom känslor och tankar. Under kursen kommer vi även prata om yogafilosofi och ashtangayogans 8 olika delar.

För dig med års-, vtermins- , månads- eller klippkort finns att mindre antal platser på denna kurs som kan bokas veckovis. Provmånad och drop-in gäller ej för denna kurs. En anmälan till denna kurs garanterar plats på alla 8 tillfällena.

När: Tisdagar 19.30-20.30. 20/8-8/10. 8 tillfällen

Pris: 1600 kr

Lärare: Anna Dahlberg

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser” i menyn.

Övrigt: Missade tillfällen kan tas igen på någon av våra andra klasser under terminens gång. Maila info@yogahusetuppsala.se för att boka det. Om Anna (läraren) blir sjuk så flyttas hela kursen en vecka fram och sista tillfället blir då 15/10.

Yoga för män

Är du man och nyfiken på yoga men också skeptisk då yoga väl “bara är för viga kvinnor”? I så fall är detta kursen för dig! Yoga för män är precis vad det låter som – en yogakurs som passar dig som man extra bra då du får användning för din styrka i funktionella styrkeövningar och hjälp att bli smidigare utan krav på någon vighet sedan tidigare.

Kursen passar dig som vill komma i form, bli starkare och smidigare genom yoga. Vi arbetar fysiskt med stärkande och uppbyggande övningar tillsammans med balans, andning och djupavslappning.

För dig med Års-, termins- , månads- eller klippkort på Yogahuset finns att mindre antal platser på denna kurs som ingår i medlemskapet. Provmånad och drop-in gäller ej. En anmälan till kursen garanterar plats på alla tillfällena.

När: Tisdagar 19.30-20.30. 22/10 -10/12. 8 tillfällen

Pris: 1600 kr

Lärare: Mauri Malfert

Anmälan: Boka din plats via webbshopen. Klicka på “Kurser” i menyn.

Övrigt: Missade tillfällen kan tas igen på någon av våra andra klasser under terminens gång. Maila info@yogahusetuppsala.se för att boka det.

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.