Workshops

Ont i ryggen? Ha inte det!

8 av 10 vuxna i västvärlden har smärta i kroppen. Trots att de flesta som har ont är duktiga på att göra sin rehab, stretcha och regelbundet gå på massage och andra behandlingar så är det långt ifrån alla som blir av med sin smärta.  Många blir t.om. sämre. Måste det vara så? Svaret är givetvis nej.

Denna workshop vänder sig till dig som vill förstå varför du har ont i ryggen, varför de vanliga råden som ges inte fungerar och t.om. riskerar att göra det värre samt vad du själv faktiskt kan göra för att minska och bli av med dina besvär.

Workshopen utgår ifrån Postural träning som är en unik metod för att återställa kroppens belastningsfördelning. Med posturala träning återskapar vi kontakten med våra djupt liggande hållningsmuskler (nej det är inte ännu mera coreträning vi pratar om!). Parallellt med det hjälper vi kroppen att släppa på överkomensatoriska spänningar och felaktiga rörelsemönster. Kort och gott kan man säga att vi hjälper kroppen att minnas hur belastningsfördelningen ska gå till och hur rörelser ska utföras. Vår hållning och våra rörelser ska kännas avslappnade, lätta och inte vara något vi behöver tänka på för att det ska bli rätt. Detta förhållningssätt är en kärnpelare i metoden.

Julia Ilke är diplomerad postural tränare och delar på ett personligt sätt med sig av sina erfarenheter av att ha levt hela sitt vuxna liv med en ”dålig rygg” och hur hon nu blivit symtomfri. Teori, demonstration och genomgång av de vanligaste hållningsobalanserna varvas med enkla men oerhört effektiva övningar. Du får även med dig övningarna hem för att kunna fortsätta på egen hand.

När: Söndag 25/9 kl 14:00-16:30

Pris: 795 kr, inklusive lättare fika och övningsprogram att ta med hem

Lärare: Julia Ilke, diplomerad postural tränare

Läs mer: www.uppsalapostural.se

Bokning: Bokningen är bindande men platsen kan överlåtas

 

BOKA WORKSHOP

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.