Workshops

      • Ta en stund för dig själv och fyll på med ny inspiration till din yogapraktik genom att ta del av våra spännande workshops!
      • Anmälan och bokning via webshoppen.
      • Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas.

Yogamassage för hemmabruk

Yogamassage för hemmabruk är en 3-timmars workshop där du får lära dig grunderna i yogamassage. Passar perfekt för dig som är nyfiken på denna metod och vill testa på!

Yogamassage är en dynamisk och djupgående helkroppsbehandling som har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda. Grunderna i behandlingen är massage och assisterad stretching som frigör spänningar och energiblockeringar i kroppen från muskler och vävnad i kombination med en medveten andning. Den behandlar problem och obalanser samt stimulerar kroppen att återgå till sin naturliga hälsa och vitalitet.

Läs mer: Mer info vid bokningen samt Facebook (länk öppnas i nytt fönster).

Lärare: Vera Åström och Eva Björkman

När: Söndag 29 september kl 10.00-13.00

Pris: 995 kr. 895 kr för medlemmar i Yogahuset (års-, termins- eller månadskort. Ej klippkort eller provmånad.) Te, frukt och massageolja ingår i priset.

 

Boka plats nu

Väck fötterna till liv!

Välkommen på en annorlunda AW under ledning av reflexologen, föreläsaren och författaren Pa Sandberg!

Dina fötter är en viktig del av din kropp. 25 procent av kroppens alla ben sitter just i fötterna. Trots det ignorerar vi dem ofta i vår rörelse, och behandlar dem som klumpar längst ut på kroppen, istället för de finmotoriska kroppsdelar som de faktiskt är.

Pa berättar och visar hur fötterna fungerar och hur de påverkar resten av kroppen. Du får prova och känna efter och hitta verktyg för att utveckla din egen kontakt med fötterna. Det kommer att ge dig bättre rörlighet, färre spänningar, lägre stressnivåer ock mindre smärta. Och en mer medveten vardag.

Pa är kroppsterapeut/reflexolog, föreläsare och författare till En handbok om fötter. Han behandlar hela kroppen med utgångspunkt från fötterna med fokus på kopplingen mellan fysisk ock mental hälsa.
Boken kommer att finnas att köpa på plats för 250 kr (ord.pris 290 kr). Förbeställ din bok genom att maila Pa och boken blir din för 199 kr.

Mer om Pa:
hej@pasandberg.se
pasandberg.se
https://www.facebook.com/fotrorelse/
instagram: pa_fotrorelse

När: Fredag 18 oktober kl 18.00-21.00
Pris: 549 kr. 495 kr för medlemmar i Yogahuset (års-, termins- eller månadskort)
I priset ingår AW-snacks.
Matiga smörgåsar kommer finns att köpa på plats till humana priser.

 

Boka plats nu

Andning och fascia

Under den här workshopen undersöker vi yinyogans effekter på andningen och andningens effekter på yinyogan.

Det blir en avslappnande dag där du fördjupar din yinyoga genom att bli mer medveten om sambandet mellan andningen och bindväven (fascian) i kroppen.
Du får hjälp att förbättra din medvetenhet om andningen och fascian både i din hållning, i din yinyogautövning och i några dynamiska funktionella övningar. Den här träningen kommer att hjälpa dig både att fördjupa din andning och att göra din fascia mer rörlig.
Passar både för dig som är nybörjare och för dig som har tränat yinyoga ett tag och vill lära dig mer om sambandet mellan fascian och andningen.

Läs mer: Mer info vid bokningen samt på Facebook (Länk öppnas i nytt fönster)

Lärare: Elisabeth Kaufmann

När: Söndag 10 november kl 10.00-16.00

Pris: 1095 kr. 995 kr för medlemmar (års-, termins- eller månadskort. Ej klippkort eller provmånad.) Te och frukt ingår.

Ta med: Egen lunch. Kyl finns men möjlighet att värma maten är begränsade.
Mattor, bolster, filtar m.m finns att låna på plats. Det är vanligt att man känner sig lite kall när man gör yinyoga så ta gärna med en extra tröja och välj gärna långärmat och långa byxor samt strumpor.

 

Boka plats nu

Morgonretreat med yinyoga och lyxig frukost

Hur börjar du din dag? Är morgonen en stressig historia som bara kommer och passerar utan att du hinner reflektera över den? Eller är det den bästa tiden på dagen som du gärna njuter av?

Oavsett hur ditt förhållande till morgonen är just nu är du välkommen till en härlig morgonstund på Yogahuset där du får inspiration till flera olika sätt att börja dagen på. Det blir en skön stund på mattan med exempel på mjuka yogapass och positioner som varsamt väcker kroppen och förbereder den för en ny dag. Vi testar även några enkla meditativa övningar och det bjuds på en näringsrik och välgörande frukost.

9.00 Morgonen inleds på mattan
10.30 Frukost
11.00-11.30 Vi avslutar på mattan

Lärare: Anna Dahlberg, yogalärare och raw food-kock

När: Söndag 17 november kl 09.00-11.30

Pris: 450 kr. 375 kr för medlemmar (års-, termins- eller månadskort.)

Boka plats nu

Det bortglömda bäckenet

Bäckenet är en del av kroppen som ofta glöms bort inom de flesta träningsformer. Eftersom bäckenet är det som förbinder överkropp med underkropp kan en störning i det orsaka dysfunktion i andra delar av kroppen, till exempel i form av ländryggssmärta eller nack- och käkproblem. Vården har en tendens att ordinera ”knipträning” som en universallösning för kvinnor som har olika bäckenproblem. Men många kvinnor har redan provat knipträning och upplevt att det inte hjälper eller till och med förvärrar symptomen.

Den här workshopen riktar sig till kvinnor som har en förlossningsskada, något annat underlivsproblem eller till dig som inte har något problem men som vill lära känna ditt bäcken bättre.

Du kommer bland annat att lära dig:

– Andningen och hållningens betydelse för att ditt bäcken ska må bra.

– Varför knipträning många gånger inte räcker eller är lösningen på dina problem.

– Att känna när ditt bäcken är spänt eller avslappnat.

– Övningar för att släppa spänningar i bäckenet och för att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

Workshopen leds av Frida Trönnberg som är utbildad yogalärare med inriktning trauma. Hon är även specialiserad inom rörelseträning under graviditet och efter förlossning (pregnancy and post-partum corrective specialist). Hon har utöver det deltagit i kurs om bäckenet inom Feldenkraismetoden. Frida har själv en förlossningsskada som hon har opererats för två gånger. Hon kommer att dela med sig av sin personliga erfarenhet om hur yogan har hjälp henne att komma tillbaka.

Lärare: Frida Trönnberg, yogalärare specialiserad på rörelseträning under graviditet och efter förlossning

När: Lördag 15 februari kl 13.00-16.30- FULLBOKAD! Söndag 16 februari kl 09.00-12.30- Platser kvar.

Pris: 775 kr, inklusive hälsosamt fika. 725 kr för medlemmar (års-, termins- eller månadskort.)

Boka plats nu

Profylaxkurs: Föda utan rädsla

Tiotusentals blivande föräldrar har lästa boken och gått Föda utan rädslas framgångsrika profylaxkurser under mer än 10 års tid.

Föda utan rädslas praktiska profylaxkurs är en unik kurs för blivande föräldrar. Den ger er kunskap i hur ni med hjälp av de effektiva profylaxverktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan få en trygg och kärleksfull förlossning tillsammans.

“För mig är det viktigt att den födande kvinnan med partner upplever både trygghet och stöd under både graviditet och förlossning. Genom stöd och trygghet skapas en positiv förlossningsupplevelse och en bra start på föräldraskapet”. /Ninni om sina kurser

Ord från tidigare deltagare:

“Ninni är en trygg, tydlig och varm barnmorska. Hon har varit ett fantastiskt stöd och hon har hjälpt mig att slappna av och lyssna på min kropp genom båda mina barns förlossningar. Ninni har hjälp mig och min man att få två ovärderliga upplevelser vid våra barns födelser. Det bästa stödet man kan tänka sig.” /Sandra, 2 barn

“Ninni gjorde mig som blivande pappa delaktig under förlossningen. Jag kände mig viktig i processen och kände att jag kunde tillföra även om jag inte stod i centrum. Ninni är en grym barnmorska.”/Kalle, 2 barn

Lärare: Ninni Stålhammar, barnmorska

När: Kursen hålls löpande. Kommande kurser 8/12, 12/1, 2/2, 15/3, 19/4, 17/5 och 14/6.

Pris: 1495 kr för den födande samt partner/stödperson

Boka plats nu

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.