Workshops

      • Ta en stund för dig själv och fyll på med ny inspiration till din yogapraktik genom att ta del av YOGAHUSETS spännande workshops!
      • Anmälan och bokning via webshoppen om inget annat anges. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas.
      • Det högre priset gäller dig som inte är medlem och det lägre priset är medlemspris.

Kvällskurs: Fertilitetsförståelse

Välkommen på kvällskurs i fertilitetsförståelse med Jenny Koos, Justisse Holistic Reproductive Health Practitioner (sexualhälsorådgivare) med 9 års studier i hormonhälsa och funktionsmedicin i ryggen. Jenny ger rådgivning i fertilitetsfrågor, lär ut #Justissemetoden, driver sidan Vulverine och är lärare på världens främsta utbildning för Fertility Awareness educators.

Under denna kväll tar vi ett helhetsgrepp kring din hormon- och sexualhälsa och pratar menscykel och fertilitetsförståelse. Du kommer att få svar på alla frågor som rör din fertilitet, lära dig hur hormonella preventivmedel verkligen fungerar och vilka alternativ som finns, få veta vad du själv kan göra om du har PMS, PCOS, mensvärk och/eller endometrios och mycket mer.

Denna föreläsning kommer att stärka dig med livmoder och din eventuella partner (som också är välkommen), till att göra informerade val kring er hälsa och reproduktivitet.

Jenny pendlar mellan klinisk biologi, humor och djupaste allvar och det finns utrymme för personliga frågor.

När: Fredag 11 januari kl 18.00-21.00

Pris: 495 kr. Kvällsfika (smörgås och frukt) samt te ingår i priset.

Boka plats nu

Din yoga-Din kropp

Välkommen på en heldagsworkshop och retreatdag med Elisabeth Kaufmann.

En yinyogaworkshop med Elisabeth Kaufmann är en upplevelse för både kropp och psyke. Yinyogan aktiverar det parasympatiska nervsystemet vilket gör dig lugn, men påverkar även energiflödet i kroppen, vilket ger ökad pigghet och ny energi. Samtidigt som workshopen är skön och välgörande får du som deltagare med dig grundläggande färdigheter i yinyoga samt verktyg för ditt fortsatta utövande. Låt dagen ge dig inspiration, motivation och kunskap för mer yinyoga i vardagen – en livsstilsförändring som kan ge dig bättre hälsa, en mer avslappnad kropp och ett mer balanserat psyke!

När: Söndag 3 mars 10.00-16.30

Pris: 1195 kr. 995 kr för medlemmar. Vegetarisk och glutenfri lunch ingår.

Läs mer: Länk till Facebook-event öppnas i nytt fönster.

 

Boka plats nu

Workshop: Maghälsa med goda bakterier och yinyoga

Välkommen på workshop med fokus på mag- och tarmhälsa, bakterier och yoga för en bättre matsmältning!

Under ledning av Anna Dahlberg, diplomerad kostrådgivare och yogalärare, kommer du att få lära dig hur du blir en näringsjägare som ger din mage precis det den behöver. Idag pratas det allt mer om vikten av en hälsosam tarmflora för att må bra och för att förebygga en mängd olika sjukdomar och ohälsa. Fermenterade livsmedel som kefir, kimchi, surkål och kombucha har fått sig ett rejält uppsving och medvetenheten om vikten av en god tarmhälsa ökar. Samtidigt lider många av att ha en mage som skulle kunna fungera mycket bättre. Om du är nyfiken på vad den senaste forskningen har att lära oss om betydelsen av en god tarmflora samt vill ha konkreta tips på vad du kan göra själv så är detta workshopen för dig!

Föreläsningsdelen kommer att behandla onda och goda bakterier, läckande tarm, antiinflammatorisk mat och givetvis får du enkla tips på hur du kan bli en närings- och bakteriejägare.

Vi bjuder på en hälsosam fika som får tarmbakterierna att jubla och dagen avslutas sedan med ett kortare Yinyogapass där magen och matsmältningen står i fokus.

Om du efter denna workshop fått inspiration att brygga din egen kombucha (fermenterat te med massor av goda probiotiska bakterier) så kommer det finnas några startkit till försäljning på plats för 150 kr. Vill du paxa ett starkit så meddela oss på info@yogahusetuppsala.se

När: Lördag 4 maj kl 13.00-15.30

Pris: 595 kr. Medlemspris 495 kr.

Boka plats nu

Yogaweekend med Daniel Morgan

Daniel Morgan är en återkommande gästlärare hos oss på Yogahuset som alltid håller lika uppskattade workshops. Helgen 15-16 juni har vi laddat upp med hela tre masterklasser och två workshops som du inte vill missa! Nivån på klasserna är sådan att alla oavsett tidigare erfarenhet av yoga kan vara med.

Du kan välja om du kommer på alla helgens klasser eller bara på en eller ett par. Fram till den 30 april har du early-bird-pris hela helgens klasser! Som vanligt har du som är medlem (års-, termins- eller månadsmedlem) ett ännu lite bättre pris.

Skillnaden på en masterklass och en workshop?
En masterklass är som en vanlig yogaklass, bara att den är extra lång och med extra djupgående yoga för såväl kroppen som sinnet.Workshops handlar mer om att vi testar, provar och övar. Det är alltså ingen flödande klass utan vi tar oss tiden att prata, ställa frågor, testa, testa igen och igen tills det sitter samt att du ges möjligheten att få mycket assistering, justeringar och tips på vad just du behöver tänka på.

Helgens schema (alla klasser på engelska)
Lördag 15 juni:
10-11.45 Touch Intelligence: A Subtle Movement Masterclass
12.30-14.15 Control Yourself: A Functional Mobility Masterclass
15-18 Workshop: Hands as Feet – Learn to Turn Your World Upside Down

Söndag 16 juni:
10-11.45 Express and Explore: A Master Class Exploring the Power of Play
13-16 Workshop: Tackling Tricky Transitions

Läs mer om varje klass här

När: Lördag 15-16 juni

Pris: 1 masterklass: 290 kr för medlem. 390 kr för övriga. 1 workshop: 495 kr för medlem. 595 kr för övriga.
Hela helgen, dvs. 3 masterklasser och 2 workshops: 1750 kr för medlem och 2000 kr för övriga.

Early-bird fram till den 30/4: 1600 kr för medlem och 1900 kr för övriga.

Boka plats nu

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.