Skip to main content

Workshops

En helhetssyn på bäckenbottenhälsa

Visste du att tungans position i munnen och var du lägger vikten på fötterna kan påverka din bäckenbotten? Hela kroppen hänger ihop.

En god bäckenbottenfunktion handlar om så mycket mer än knipträning. Vissa personer får till och med förvärrade symptom av att knipa. Om knipträning inte fungerar för dig behövs en annan metod. Att sträcka ut kroppen 15 minuter om dagen är förvisso bra, men den viktiga frågan är egentligen hur du linjerar och behandlar din kropp de resterande 23 h och 45 minuterna av dygnet.

Långvarig stress och obearbetade trauman påverkar din bäckenbotten. Rädsla och oro gör att bäckenbotten reflexmässigt spänner sig och att axlarna lyfts mot öronen. Kroppen drar ihop sig för att skydda sig själv, vilket i sin tur skapar ytterligare problem.

Vid bäckenbottenproblem är det därför viktigt att arbeta med hela kroppen, från topp till tå, för bästa resultat och det är det vi kommer att göra i yogaretreatet En helhetssyn på bäckenbottenhälsa. Yogaretreatet riktar sig till kvinnor/personer med vagina som har ont i bäckenet eller som känner att det är svårt att få kontakt med bäckenbotten. Kanske känns ditt underliv avstängt eller avdomnat.

Retreatet riktar sig även till dig som arbetar med kvinnohälsa och som vill lära dig metoder för att hjälpa dina patienter/klienter med bäckenbottenbesvär.

Schema för dagen:
13.00-13.45: Traumaanpassad yogaklass för bäckenbotten.

Du behöver inte arbeta direkt med bäckenbotten för att skapa kontakt med den och få den att slappna av.  Under den här klassen kommer du att använda dig av fötterna, käken samt andningen för att närma dig din bäckenbotten på ett tryggt och traumaanpassat sätt.

13.45-14.45: Föreläsning: Bäckenbotten & den viktiga hållningen

Under den här föreläsningen kommer du att lära dig värdefulla hållningstekniker som du omedelbart kan applicera i vardagen för röra dig mer bekvämt och samtidigt skydda din bäckenbotten.

14.45-15.00: Fikapaus

15.00-16.00: Yogaklass för att förbättra din hållning.

Bäckenet förbinder underkropp med överkropp. Det som sker i bäckenet kommer att påverka resten av kroppen. Under den avslutande yogaklassen kommer du att få utforska effektiva rörelser för att skapa rörelsefrihet och lättnad i din bäckenbotten och kropp samtidigt som du också förbättrar din hållning.

Frågor och avslut: 16.00-16.30

Frida Trönnberg är yogalärare med specialinriktning mot bäckenbotten och trauma och studerar nu även till kroppsbaserad traumaterapeut. Hon hjälper personer bäckenbottenproblem att ta tillbaka kontrollen över sina underliv så att de kan börja njuta av livet igen.

Frida har själv lidit av underlivssmärta, orsakat av en förlossningsskada. Eftersom knipträningen hon fick ordinerad av vården endast gjorde henne sämre (på grund av att hennes bäckenbotten var överspänd) sökte hon sig utanför Sverige och fann andra övningar som fick hennes smärta att försvinna. Sedan dess har hundratals kvinnor har gått Fridas kurser med mycket goda resultat. Det unika i hennes metod är att hon arbetar utifrån ett helhetsperspektiv. Du kan stretcha och massera bäckenbotten hur mycket som helst men om nervsystemet är stressat (vilket det är vid långvarig spändhet och smärta) kommer det inte att skapa ett hållbart resultat. Att inkludera nervsystemet kan vara den sista pusselbit du saknat, och som har gjort att tidigare program du har provat inte har haft så god effekt.

Förutom att hålla kurser och klasser, driver Frida Instagramkontot Helt underliv där hon utbildar dig i hur du kan skapa kontakt med din bäckenbotten samt lindra lindra spändheten och obehag i underlivet.

När: Lördagen 19/11 kl 13:00-16:30

Pris: 995 kr, inklusive lättare fika

Lärare: Frida Trönnberg

Läs mer: www.heltunderliv.se

Bokning: Bokningen är bindande men platsen kan överlåtas

 

BOKA

Healing sound journey

Välkommen att njuta av en hypnotisk resa av ljud, frekvenser, mystik och healing!
Healing Sound Journey är en unik kombination av sound healing, musik, mental träning och guidad meditation där du slappnar av liggandes på golvet. Ljudvågor har en kraftfull effekt på våra celler och energifält där olika ljud svarar till olika delar inom dig och kan hjälpa att släppa blockeringar och öka ditt harmoniska tillstånd.
Jack Lidback leder dig genom en djup avslappning när han spelar på hang drum, shamantrumma, klangskål, indianflöjt, gitarr, shakers, seadrum och flera överraskningljud. Vissa instrument kommer att spelas nära intill dig så du upplever och tar emot ljudvågorna och vibrationerna.
Vanligt att uppleva under en sound healing:
* djup avslappning & stresslösning
* inre ro och harmoni
* mer kontakt med dig själv
* tydliga insikter och förståelse
* transformation av tunga känslor
* läkning av mentala och själslig sår
* spirituell och andlig kontakt
Upplevelsen kan vara som en hypnotisk saga med inre bilder, ljus, avslappning och sinnesfrid, den kan även aktivera jobbiga känslor som behöver upp till ytan och släppas. Du kan oavsett slappna av i ett tryggt space och låta det som behöver ske att ske. Resan är designad så att du alltid kommer ut trygg, avslappnad och harmonisk på andra sidan.
Varje resa är en unik upplevelse utifrån där du är och vad du behöver just nu. Du har alla svar inom dig och det här kan vara precis den nyckeln, eller en av de nycklar, du behöver för att öppna rätt dörr och kliva in i ett nytt ljus med nya friska toner för nästa kapitel i ditt livs symfoni.
När: Söndagen 9/10 kl:14:00-16:00
Pris: 380 kr
350 kr för dig som har ett aktivt kort i studion
Ledare: Jack Lidback
Övrigt: Bokad plats kan ej avbokas men överlåtas

Bortom tid och rum

Under två söndagar utforskar vi nuet, jaget och meditation under ledning av Navid Zargham/Simran Meditation. Navid har undervisat i non-duality och meditation sedan 2013 i Stockholm, Uppsala och Rishikesh, Indien.

Under dessa 2 workshops har vi som fokus att få klarhet kring livets allra djupaste frågor. Vem är jag? Vad är jag?  Vad är jag här för att uppleva? Syftet är inte att vi ska uppdatera våra teorier kring dessa frågor, utan att vi bortom all tvivel ska få en upplevelse av svaren.

När vi inte är i klarhet kring dessa grundläggande frågor, och inte är i kontakt med vår sanning, så uppstår det friktion, oro och bakomliggande känsla av att något saknas i vår upplevelse av existensen. Detta kan i sin tur leda till att vi blir trötta, rastlösa, distraherade, förvirrade, avstängda, o-närvarande och vissa fall även deprimerade.  När det uppstår klarhet i dessa frågor, så faller mycket på plats av sig själv. Det är lite som att man minns allt igen. Ett minne som inte är i ord och bilder, utan ett tillstånd som känns som hem. När vi vilar i denna klarhet, i vår egen kärna, så slappnar kroppen av, energin börjar flöda igen och hjärnan lugnar sig.  Från detta naturliga tillstånd, så kan vi börja återupptäcka livet för det mystiska, lekfulla och intima mirakel det faktiskt är.

Denna resa mot klarhet är uppdelad i 2 st workshops. Under dessa sessioner kommer vi använda oss av olika metoder som meditation, self inquiry, eye-gazing, breathwork, samtal med mera. Första workshopen fokuserar på att utforska och upptäcka medan den andra handlar om integration och förkroppsligande.

Workshop 1: Upptäck och utforska din tidlösa kärna
Workshop 2: Återupptäck livet från din sanning

När: Söndagarna 30/10 och 27/11 kl 13:00-16:00
Pris: 495 kr per workshop
395 kr för dig som har ett aktivt kort i studion
Ledare: Navid Zargham
Övrigt: Bokad plats kan ej avbokas men överlåtas

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.