Workshops

  • Ta en stund för dig själv och fyll på med ny inspiration till din yogapraktik genom att ta del av våra spännande workshops!
  • Anmälan och bokning via webshoppen.
  • Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas.

Introworkshop till YOMI

Välkommen på en introduktionsworkshop i YOMI!
YOMI är en vetenskapligt beprövad metod som kombinerar psykologisk teori med yoga- och mindfulnesspraktik, med fokus på hantering av stress och oro. Under den här workshopen går vi igenom hur grundkomponenterna i YOMI hänger samman (yoga, psykologi och mindfulness) och får förståelse för hur vi med hjälp av kombination av verktyg från dessa områden kan hjälpa oss själva må bättre i vardagen. Workshopen innefattar föreläsning, övningar och avslappnande yin yoga.

Till våren (start 17 mars) startar en kurs i YOMI YIN på 10 tillfällen. Den här workshopen riktar sig till dig som vill förstå vad YOMI är: som kanske är nyfiken på YOMI, men inte har tagit steget att anmäla sig till kursen än. Eller till dig som av olika skäl inte har möjlighet att gå kursen men vill lära dig mer om vad YOMI innebär. Välkommen att anmäla dig och få en liten inblick i hur yoga, mindfulness och psykologi kan bidra till ett rikare liv!

Om du efter denna workshop bokar in dig på kursen så dras hela avgiften för denna workshop av (gäller i mån av plats på kursen och på ord. kursavgift).

Läs mer om YOMI YIN här -> https://yogahuset.gymsystem.se/member#/courses/4

Lärare: Sofia Lundahl

När: Söndag 8 mars kl 10.00-12.30

Pris: 350 kr.

Boka plats nu

Yogafilosofi

Välkommen på satsang och en eftermiddag ägnad åt “Yogafilosofi- från Ahimsa till Samadhi och hur det är relevant för oss idag”!

En liten men betydelsefull del av yogafilosofin är Patanjalis 8-faldiga väg, som idag är mer relevant än någonsin och otroligt användbar i tvättstugan likväl som i dina relationer. Det är nästan som den är skriven för vår tid och innehåller ett system med 15 delar som börjar i din vardag, men som leder till ditt stilla medvetande.
Den har inga dogmer eller regler, det är bara ett mjukt sätt att guida dig genom ditt eget liv. Patanjalis väg dyker upp som en varm vän som mjukt viskar “Du, har du tänkt på det här?”

Satsang är ett annat ord för samtal eller föreläsning (översätts “Grupp av människor, Sanga, som talar om sanning, Satya.) Satsang är en del av yogapraktiken och del av det som kallas Jnanayoga (kunskapens yoga) och tangerar också Svadhyaya (självreflektion eller självstudier), även det en del av Patanjalis åttfaldiga väg. Låter det rörigt? Kom till en Satsang (föreläsning) som leds av Hanna, och där du är välkomna att avbryta med dina frågor!

Klä dig bekvämt, då vi kommer göra en del enklare asanas (yogaövningar) för att orka sitta, samt avsluta med att testa på Patanjalis förberedelse för meditation. Asana, Pranayama, Pratyahata, Dhyarana, Dharana och slutligen, vem vet, kanske en glimt av Samadhi.

Lärare: Hanna Backman

När: Lördag 14 mars kl 14.00-17.00

Pris: 449 kr. 395 kr för medlemmar (års-, termins- eller månadskort.)

Boka plats nu

Profylaxkurs: Föda utan rädsla

Tiotusentals blivande föräldrar har lästa boken och gått Föda utan rädslas framgångsrika profylaxkurser under mer än 10 års tid.

Föda utan rädslas praktiska profylaxkurs är en unik kurs för blivande föräldrar. Den ger er kunskap i hur ni med hjälp av de effektiva profylaxverktygen andning, avspänning, rösten och tankens kraft kan få en trygg och kärleksfull förlossning tillsammans.

“För mig är det viktigt att den födande kvinnan med partner upplever både trygghet och stöd under både graviditet och förlossning. Genom stöd och trygghet skapas en positiv förlossningsupplevelse och en bra start på föräldraskapet”. /Ninni om sina kurser

Ord från tidigare deltagare:

“Ninni är en trygg, tydlig och varm barnmorska. Hon har varit ett fantastiskt stöd och hon har hjälpt mig att slappna av och lyssna på min kropp genom båda mina barns förlossningar. Ninni har hjälp mig och min man att få två ovärderliga upplevelser vid våra barns födelser. Det bästa stödet man kan tänka sig.” /Sandra, 2 barn

“Ninni gjorde mig som blivande pappa delaktig under förlossningen. Jag kände mig viktig i processen och kände att jag kunde tillföra även om jag inte stod i centrum. Ninni är en grym barnmorska.”/Kalle, 2 barn

Lärare: Ninni Stålhammar, barnmorska

När: Kursen hålls löpande. Kommande kurser 15/3, 19/4 och 31/5

Pris: 1495 kr för den födande samt partner/stödperson

Boka plats nu

Det bortglömda bäckenet

OBS! På grund av Corona ges denna workshop online! Mer info om detta vid bokningen. Klicka på Boka-knappen för att läsa mer.

Bäckenet är en del av kroppen som ofta glöms bort inom de flesta träningsformer. Eftersom bäckenet är det som förbinder överkropp med underkropp kan en störning i det orsaka dysfunktion i andra delar av kroppen, till exempel i form av ländryggssmärta eller nack- och käkproblem. Vården har en tendens att ordinera ”knipträning” som en universallösning för kvinnor som har olika bäckenproblem. Men många kvinnor har redan provat knipträning och upplevt att det inte hjälper eller till och med förvärrar symptomen.

Den här workshopen riktar sig till kvinnor som har en förlossningsskada, något annat underlivsproblem eller till dig som inte har något problem men som vill lära känna ditt bäcken bättre.

Du kommer bland annat att lära dig:

– Andningen och hållningens betydelse för att ditt bäcken ska må bra.

– Varför knipträning många gånger inte räcker eller är lösningen på dina problem.

– Att känna när ditt bäcken är spänt eller avslappnat.

– Övningar för att släppa spänningar i bäckenet och för att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

Workshopen leds av Frida Trönnberg som är utbildad yogalärare med inriktning trauma. Hon är även specialiserad inom rörelseträning under graviditet och efter förlossning (pregnancy and post-partum corrective specialist). Hon har utöver det deltagit i kurs om bäckenet inom Feldenkraismetoden. Frida har själv en förlossningsskada som hon har opererats för två gånger. Hon kommer att dela med sig av sin personliga erfarenhet om hur yogan har hjälp henne att komma tillbaka. Eftersom Frida vill skapa en trygghet i gruppen kommer det inte att vara någon presentationsrunda. Alla övar i sin egen takt och Frida kommer inte heller att gå runt och korrigera någon som inte själv efterfrågar hjälp.

Lärare: Frida Trönnberg, yogalärare specialiserad på rörelseträning under graviditet och efter förlossning

När: Lördag 6/6 kl 13.00-15.00 och söndag 7/6 kl 13.00-14.30

Pris: 850 kr
Du som till följd av din förlossningsskada fått en ansträngd ekonomi är välkommen maila oss på info@yogahusetuppsala.se. Berätta kort om din situation så väljer vi en person som får delta gratis.

Boka plats nu

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.