Workshops

Yinyogaworkshop: Lymfa och fascia med Elisabeth Kaufmann

Lymfsystemet är kroppens reningsverk. Det är viktigt att det fungerar som det ska, så att det transporterar bort alla slaggprodukter och inte låter fascian bli kroppens soptipp.

Under denna lördag lär du dig flera sätt att gynna lymfflödet i din kropp, bland annat ett egenvårdsprogram och att lägga in lymfatiska element i din yinyoga. Du får kunskap om lymfsystemet och hur det fungerar. Syftet med dagen är att det ska bli tydligt för dig hur lymfsystemet hänger samman med fascian och yinyogan – och att du ska få verktyg för att boosta ditt lymfflöde.

13:00 Översikt över dagen, syfte och förväntningar.

13:15 Bakgrund: Vad har lymfa och fascia med varandra att göra?

Lymfans och fascians anatomi. Vad händer om lymfan och fascian inte fungerar optimalt? Varför är det viktigt att hålla lymfan och fascian friska?

14:00-14:10 Paus

14:10 Egenvårdsprogram som gynnar lymfflödet. Du lär dig hur du får igång ditt lymfsystem med en mjuk självmassage och rörelser som stärker lymfflödet.

14:50 Fikapaus med te/kaffe och godbit/frukt.

15:15 Vad kan vi göra för att få ett så välfungerande lymfsystem och en så frisk fascia som möjligt? Vilka tillägg kan vi göra i och mellan yinyogapositionerna?

15:45 Yinyogapass med element som särskilt gynnar lymfflödet.

17:15 Frågestund, utblick och avslutning.

Elisabeth Kaufmann, som leder workshopen, är internationellt verksam yinyogalärarutbildare, lymfmassör och fasciaentusiast. Hon har sin bas i Arboga, där hon driver Arboga Yinyogaakademi (ayya.se)

 

När: Lördag 26 oktober kl 13-17:30

Pris: 1395 kr 

Med års- eller terminskort (HT -24) får du 100 kr rabatt med koden ”medlem”

Övrigt: En bokning är alltid bindande. Om du får förhinder kan du själv överlåta din plats till någon annan. Meddela oss om du gör detta.