Schema

    • Höstterminen pågår mellan den 19 augusti och den 15 december. Du är välkommen att börja när du vill under terminens gång.
    • Boka din plats till varje klass via appen Zoezi (välj Yogahuset som din anläggning). Avbokning ska ske senast 2 h innan klassen börjar. Vid tre missade/sena avbokningar förhindras du från att boka plats under tre veckor men kan fortfarande delta i mån av plats.

Hatha Basic

Hathayoga är den yogaform som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Solen symboliserar vår aktiva och riktade energi medan Tha står för det vilsamma och reflekterande inom oss. Syftet med Hathayogan är att skapa balans mellan båda dessa sidor .

Hatha Basic riktar sig till nybörjare på yoga. Under dessa klasser lägger vi tid på att gå igenom positionerna noga. Går du på Hatha Basic varje vecka kan du känna dig trygg med att få en bra grund för ditt fortsatta yogautövande.

Hatha Vinyasa

Hatha Vinyasa är härliga klasser med flödande sekvenser. Alla lärare är olika och skapar även medvetet olika flöden till varje klass vilket gör att alla Hatha Vinyasaklasser är olika. Hatha Vinyasa passar dig som vill ha fysiskt utmanande yoga och varierande klasser.

Hatha Vinyasa Morning ger dig en underbart skön start på dagen.

Hatha Lunch Flow är ett skönt avbrott under arbetsdagen. Under denna 45-min klass arbetar vi genom hela kroppen och avslutar med skön avslappning.

Hatha Vinyasa Strong är klassen för dig som vill utmanas och ta din yoga ett steg vidare och lära dig mer avancerade positioner.

Yin

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på att stretcha ut kroppens bindväv, leder och ligament. Det är framförallt höftpartiet, låren och ryggen som man jobbar med. Alla positioner utförs sittande eller liggande på golvet. Varje position hålls i tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med fokus på att hålla en djup andning.

Yogaworkout

Yogaworkout är en intensiv klass med funktionell styrketräning av och för yogisar. Klassen fokuserar på att bygga styrka i framförallt armar, axlar, rygg och core som kommer att hjälpa oss att utvecklas i vår yoga. Rörelser från yoga och funktionell styrketräning blandas med aktiv rörlighetsträning samt pulshöjare. Alla tränar på si egen nivå vilket gör att klassen passar såväl nybörjare som den med lång träningsvana.

Masterklasser

På söndagar ta vi oss utrymmet att gå djupare in i yogan med 2 timmars långa Masterklasser.

Masterklasserna ges cirka en gång i månaden och varje klass har sitt unika tema. Klasserna annonseras löpande under hela terminens gång.

Pris: 150 kr medlemmar, 290 kr för övriga. Klippkort gäller ej.

Bokning: Bokning av plats på en Masterklass sker via vår webbutik yogahuset.gymsystem.se. Börja med att logga in/skapa ett konto och köp sedan en plats till en Masterklass i butiken. Därefter kan du boka in dig på den Masterklass du önskar gå på.

Kommande masterklasser:

15/9  Meditationsklass med Navid Zargham

13/10 Yoga Styrka med Mauri Malfert och Jonna Granström

 

Gravidyoga

Kursen i gravidyoga vänder sig till dig som väntar barn, oavsett vilken erfarenhet av yoga du har sedan tidigare. Under gravidyogan gör vi yoga som passar den gravida kroppen och som förbereder dig, både kroppsligen och mentalt, inför den kommande förlossningen. Med gravidyoga kommer du att bli starkare i kroppen och minska risken för att få ont i ryggen av den växande magen. Under klassen blandas fysisk yoga med avspänningstekniker. Ett tillfälle riktar särskilt in sig på hur tekniker från yogan kan användas under förlossningen.

Gravidyoga rekommenderas från graviditetsvecka 15. Vill du börja tidigare är du såklart välkommen!

För att skapa en trygg atmosfär ges gravidyogan endast som slutna kurser om 8 gånger. 2 kursstarter per termin.

Boka

Ashtangayoga för nybörjare

Vill du lära dig ashtangayoga från grunden?  Välkommen på denna grundkurs i ashtangayoga – den första serien. Målet med kursen är att du efter kursen ska ha en bra grund för att kunna fortsätta din yogapraktik på egen hand.  Ashtangayoga är en fysisk yogaform som består av olika positioner (asanas) som utförs i ett flöde (vinyasa) med stort fokus på kroppslås (bandhas), blickfokus (drishti) och andningen (ujjayi). Steg för steg under kursen kommer vi bygga på en bestämd serie av asanas och successivt lär vi oss den  serien utantill. Vi kommer gå igenom varje position grundligt och arbeta med lås, blickfokus och andning.

Allt eftersom du lär dig positionerna kommer du kunna utföra din yoga i ett mer och mer meditativt tillstånd där ditt fokus ligger på din egen praktik och på andningen. Yogan skapar ett utrymme där du kan vara närvarande i kroppen samtidigt som sinnena får vila och du kan gå bortom känslor och tankar.

Kursen är på 8 veckor med start 20/8.  För dig med års-, termins- , månads- eller klippkort finns att mindre antal platser på denna kurs som ingår i medlemskapet och kan bokas veckovis. Provmånad och drop-in gäller ej för denna kurs. En anmälan till denna kurs garanterar plats på alla tillfällena.

Boka

Yoga för män

Är du man och nyfiken på yoga men också skeptisk då yoga väl “bara är för viga kvinnor”? I så fall är detta kursen för dig! Yoga för män är precis vad det låter som – en yogakurs som passar dig som man extra bra då du får användning för din styrka i funktionella styrkeövningar och hjälp att bli smidigare utan krav på någon vighet sedan tidigare.

Kursen passar dig som vill komma i form, bli starkare och smidigare genom yoga. Vi arbetar fysiskt med stärkande och uppbyggande övningar tillsammans med balans, andning och djupavslappning.

Kursen är på 8 veckor med start 20/10. För dig med Års-, termins- , månads- eller klippkort på Yogahuset finns att mindre antal platser på denna kurs som ingår i medlemskapet. Provmånad och drop-in gäller ej. En anmälan till kursen garanterar plats på alla tillfällena.

Boka

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.