Schema

Hösten -24

Måndag 19 augusti till onsdag 18 december

Måndag

11.30 – 12.15 Pilates Lunch Rania (English)

17.15 – 18.15 Hatha Vinyasa Kristina (English)

18.30 – 19.30 Hatha Basic (kurs) Kristina 

Tisdag

11.30 – 12.15 Hatha Vinyasa Lunch Natalie

16.30 – 17.20 Pilates Rania (English)

17.30 – 18.30 Hatha Vinyasa  (English) Rania 

18.40 – 19.40 Soft Vinyasa Sofia

Onsdag

11.30 – 12.15 Hatha Vinyasa Lunch Jessica

17.00 – 18.00 Hatha Vinyasa Jonna/Jessica

18.30 – 19.30 Klassisk Pilates (kurs) Elisabet 

Torsdag

11.30 – 12.15 Hatha Vinyasa Lunch Marina

17.15 – 18.15 Postural träning (kurs) Julia

18.30 – 19.30 Gravidyoga (kurs) Kristina

Fredag

11.30 – 12.15 Yin Yoga Lunch Julia

17.00 – 18.00 Hatha Vinyasa Marita

Lördag

10.00 – 11.15 Hatha Vinyasa Morning Växlande 

Söndag

11.00 – 12.00 Hatha Vinyasa Morning  Annette (English)/Julia

16.30 – 18.00 Yinyoga, pranayama och meditation Malin 

18.30 – 19.30 Klassisk Pilates Elisabet 

Hatha Basic- Nybörjaryoga

Hathayoga är den yogaform som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Solen symboliserar vår aktiva och riktade energi medan Tha står för det vilsamma och reflekterande inom oss. Syftet med Hathayogan är att skapa balans mellan båda dessa sidor .

Hatha Basic riktar sig till nybörjare på yoga. Under dessa klasser lägger vi tid på att gå igenom positionerna noga. Går du på Hatha Basic varje vecka kan du känna dig trygg med att få en bra grund för ditt fortsatta yogautövande.

Hatha Basic fortsättning passar dig som gått vår grundkurs eller har motsvarande kunskaper. Klassen är för dig som är nybörjare, fast som ändå har yogat lite grann.

Hatha Vinyasa

Hatha Vinyasa är härliga klasser med flödande sekvenser. Alla lärare är olika och skapar även medvetet olika flöden till varje klass vilket gör att alla Hatha Vinyasaklasser är olika. Hatha Vinyasa passar dig som vill ha fysiskt stärkande yoga och varierande klasser.

Hatha Vinyasa Morning ger dig en underbart skön start på dagen.

Hatha Vinyasa Lunch är ett skönt avbrott under arbetsdagen. Under lunchklasserna arbetar vi genom hela kroppen och avslutar med skön avslappning.

Soft Vinyasa Flow 

Soft Vinyasa Flow är en lugn klass med långsamma rörelser och mjuk yoga. Klassen passar dig som är nybörjare, om du ska komma igång efter ett uppehåll eller bara som en skön nedvarvning på kvällen.

Yinyoga

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på att stretcha ut kroppens bindväv, leder och ligament. Det är framförallt höftpartiet, låren och ryggen som man jobbar med. Alla positioner utförs sittande eller liggande på golvet. Varje position hålls i tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med fokus på en djup andning.

YOMI Yin

YOMI är en vetenskapligt beprövad metod som kombinerar modern psykologi med yoga- och mindfulnesspraktik. Den riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur man hanterar stress, oro och andra svårigheter i vardagen. YOMI leds alltid av legitimerade psykologer och yogalärare.

YOMI Yin-kursen sträcker sig över 10 veckor och ges en gång per år med start i januari.

Pilates

Pilates är träning för hela kroppen med fokus på mage och rygg för att stärka dessa på djupet. Träning utvecklades av Joseph Pilates i börja av 1900-talet men har sedan dess anpassats något efter vad vi idag vet om funktionell träning. 
Klasserna i Klassisk pilates följer det sätt som grundaren undervisade på. Klasserna i Pilates håller inte likt strikt på traditionen utan är mer fria och varierade.
 

Postural Träning

Postural Träning är en unik metod för att komma till rätta med smärta, stelheter och muskulära obalanser. Metoden grundades av Pete Egoscue i USA på 70-talet och har sedan dess fortsatt utvecklas. Övningarna syftar till att aktivera och stärka de djupt liggande hållningsmusklerna för att på så vis avlasta överanvända rörelsemuskler och leder. Om du upplever värk i kroppen av att träna, utföra ditt arbete, promenera, sitta eller bara stå så är det stor sannolikhet att du har obalanser i belastningsfördelningen mellan dina olika typer av muskler. Med Postural träning får vi ditt hållningssystem att vakna och börja jobba igen!

Gravidyoga

Gravidyoga ges som kurser för dig som väntar barn.