Schema

    • Höstterminen pågår mellan den 20 augusti och 16 december. Du är välkommen att börja när du vill under terminens gång.
    • Boka din plats till varje klass via appen Gymsystem Boka och välj Yogahuset som din anläggning. Avbokning ska ske senast 2 h innan klassen börjar. Vid tre missade/sena avbokningar förhindras du från att boka under tre veckor.

Hatha Basic

Hathayoga är den yogaform som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Solen symboliserar vår aktiva och riktade energi medan Tha står för det vilsamma och reflekterande. Syftet med Hathayogan är att skapa balans mellan båda dessa sidor .

Hatha Basic riktar sig till nybörjare på yoga. Under dessa klasser lägger vi tid på att gå igenom positionerna noga. Går du på Hatha Basic varje vecka kan du känna dig trygg med att få en bra grund för ditt fortsatta yogautövande.

Hatha Vinyasa

Hatha Vinyasa är härliga klasser med flödande sekvenser. Alla lärare är olika och skapar även medvetet olika flöden till varje klass vilket gör att alla Hatha Vinyasaklasser är olika. Hatha Vinyasa passar dig som vill ha fysiskt utmanande yoga och varierande klasser.

Hatha Morning Glow ger dig en underbart skön start på dagen.

Hatha Lunch Flow är ett skönt avbrott under arbetsdagen. Under denna 45-min klass arbetar vi genom hela kroppen och avslutar med skön avslappning.

Hatha Vinyasa Strong är vår mest avancerade och utmanande klass. 90 minuter varje torsdag för alla som gillar yoga som verkligen känns i musklerna och som tar dig utanför din vanliga bekvämlighetszon.

Yin

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på att stretcha ut kroppens bindväv, leder och ligament. Det är framförallt höftpartiet, låren och ryggen som man jobbar med. Alla positioner utförs sittande eller liggande på golvet. Varje position hålls i tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med fokus på att hålla en djup andning.

Restorative Yin är en lugn och meditativ form av yoga som syftar till att skapa återhämtning för kroppen och sinnet. Du ligger och sitter i sköna positioner i upp till 20 minuter med stöd av olika hjälpmedel för att kroppen ska kunna slappna av så mycket som möjligt i sköna och mjukt stretchande positioner. Att slappna av och släppa kontrollen kan vara både svårt och utmanande till en början, men också väldigt belönade när vi vågar göra det!

Välj gärna lite varmare kläder när du går på Yinyoga. Långärmat och långbyxor är rekommenderat och du får gärna ha strumpor på dig.

Yin Yang syftar till att balansera yin/ vila och yang/ aktivitet för att på så vis öka vårt välbefinnande på alla plan i livet. En klass i Yinyang-yoga låter dig utforska hur du ständigt rör dig mellan yin och yang, på yogamattan så väl som i vardagen.

Masterklasser

På söndagar ta vi oss utrymmet att gå djupare in i yogan med 2 timmars långa Masterklasser.

Masterklasserna ges cirka var tredje vecka och varje klass har sitt unika tema. Klasserna annonseras löpande under terminens gång.

Pris: 150 kr medlemmar, 290 kr för övriga. Klippkort gäller ej.

Bokning: Bokning av plats på en Masterklass sker via vår webbutik yogahuset.gymsystem.se. Börja med att logga in/skapa ett konto och köp sedan en plats till en Masterklass i butiken. Därefter kan du boka in dig på den Masterklass du önskar gå på.

Kommande masterklasser:

26/8 Susanna Strandh

15/9 Stefan Ericsson

29/9 (Lördag) Daniel Morgan (English)

14/10 Maxine Olausson

4/11 Kristina Agy Yondt

25/11 Mateusz Krawiec (English)

Yoga workout

Funktionell styrke- och konditionsträning med syftet att göra oss starkare och uthålligare i vår yoga såväl som i vår vardag. Inspirationen till övningarna hämtas från såväl yogan som från crossfit och andra träningsformer där kroppens är ens främsta redskap.
Alla övningar kan skalas och anpassas så att alla kan vara med oavsett hur mycket du tränat tidigare.

Styrketräning för och av yogisar helt enkelt!

Soul Friday

Vad vore väl inte härligare än att tillbringa en fredagkväll tillsammans med ditt egna yoga-gäng? Från och med hösten 2018 blir det möjligt under ledning av Caroliné Fladvad!

Soul Fridays är kvällar vigda för dig själv, tillsammans med andra som också längtar efter värdefull och närande kvalitetstid. Varje tillfälle har ett eget tema och kvällen fylls med härlig yoga, skapande reflektion, meditation, pranayama, mantrasång, filosofi, rörelse, myt, och sharing. Efteråt finns det möjlighet att stanna kvar för fina samtal i loungen. Supergott och hälsosamt fika kommer att finnas till försäljning. Teet bjuder vi på!

Soul Friday- Ditt yogiska lördagsgodis på en fredag!

Pris: 150 kr medlemmar, 290 kr för övriga. Klippkort gäller ej.

Bokning: Bokning av plats på en Soul Friday sker via vår webbutik yogahuset.gymsystem.se. Börja med att logga in/skapa ett konto och köp sedan en plats till en SoulFriday i butiken. Därefter kan du boka in dig på det tillfälle du önskar gå på.

Höstens datum:

14 september 19-21
26 oktober 19-21

Följ YOGAHUSET

 | 

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin och Mohammed Salik Logotyp- Anna Söderström.