Postural Träning

En kropp som fungerar optimalt och där den posturala muskelkedjan gör sitt jobb ska inte bli trött eller få ont av att stå upp, sitta ned eller av att vara i rörelse. Får du det behöver du Postural Träning! Vi tror på att ett smärtfritt liv är fullt möjligt!

Varför har vi så ont?

8 av 10 vuxna i västvärlden har smärta i kroppen. Trots att de flesta med olika typer av smärta är duktiga på att köra sin rehab så är det långt ifrån alla som blir av med sina problem. Måste det vara så? Svaret är givetvis nej. Orsaken till att den träning de flesta fått ordinerad till sig inte fungerar i längden är för att den inte kommer åt grundorsaken. Ofta leder mer träning bara till att vi blir ännu starkare i de muskler som överkompenserar för de muskler som är för svaga men som vi aldrig kommer åt med den träning vi ägnar oss åt. Resultat av att överanvända sina rörelsemuskler, hur starka de än är, är stelhet, trötthet och felbelastning på lederna.

Vanliga problem som passar för Postural träning:

Ont och stel i ryggen
Ryggskott
Diskbråck
Scolios
Foglossning under eller efter en graviditet
Löparknä och andra knäproblem
Hälsporre och andra smärtor i fötterna
Framåtroterade axlar med tillhörande trötthet och värk
Gamnacke
Spänningshuvudvärk
Allmänt dålig hållning och trötthet i kroppen

Hur träningen går till

Postural Träning handlar om att återaktivera våra djupt liggande hållingsmuskler. Postural Träning ser till hela kroppen och hur den rör sig som ett system. Övningarna syftar till att skapa balans och fördela belastningen kroppen utsätts för i alltifrån sittande till hård fysisk träning.

Upplägget för Postural Träning börjar alltid med en noggrann analys av din hållning, rörlighet och funktion i de posturala musklerna. Därefter får du ett personligt framtaget träningsprogram som du tränar efter på egen hand. Efter en tid ses vi igen och utvärderar effekten av övningarna. Du får nya övningar i den takt du är redo för det och i den mån av tid du har att ägna dig åt din posturala träning i vardagen. Allt som allt ses vi under 2-4 månader och i snitt behövs 3-4 möten. Vid behov ingår manuell behandling för att hjälpa din kropp komma igång, men poängen är att du inte skapa behöva fler kroppsbehandlingar och hjälp utifrån. Målet är att din kropp själv ska kunna fungera optimalt och smärtfritt utan att du behöver hålla på med övningarna eller gå på regelbundna och kostsamma kroppsbehandlingar.

Börja med Postural träning

Startparket:
– Ett första besök på 90 min med analys av din problematik och din hållning, behandling samt övningar.
– Du får ett eget träningsprogram med syfte att återskapa din rätta belastningsfördelning för att därmed bli kvitt din smärta.
– Återbesök på 60 min några veckor senare.

Pris: 2595 kr

Återbesök:
Återbesök som görs regelbundet eller inom 6 månader efter ditt första besök. Återbesöken tar 60 min och vi jobbar vidare med behandling och nya övningar.

Pris: 1100 kr

Gratis rådgivning:
Osäker på om postural träning passar dig? Välkommen på en 20 minuters gratis analys där vi pratar genom dina besvär.

Postural träning i grupp:
Vi håller kurser i postural träning där du får lära dig mer om metoden samt får lära dig övningar för att komma tillrätta med de vanligaste obalanserna och problemen. Som kursdeltagare får du även program med övningar att fortsätta med hemma.

När: Torsdagar kl 17:15-18:15 med start 29/8. 6 gånger

Pris: 1900 kr

Lärare: Julia Ilke

Övrigt: Bokningen är bindande. Vid förhinder att delta på en klass så avbokar du via vår app. Avbokningen ska ske senast 2 h före. Avbokar du i tid så får du automatiskt en klassbiljett som du kan använda för att boka någon annan av våra klasser. Biljetten gäller under terminens gång.

Om läraren blir sjuk flyttas kursen fram en vecka.

Läs mer på uppsalapostural.se