Workshops

      • Ta en stund för dig själv och fyll på med ny inspiration till din yogapraktik genom att ta del av YOGAHUSETS spännande workshops!
      • Anmälan mailas till julia@yogahusetuppsala.se Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Ange namn, adress samt om du är medlem eller ej i din anmälan.
      • Det högre priset gäller dig som inte är medlem och det lägre priset är medlemspris.

Armbalanser

Utmanande och otroligt rolig workshop med Victoria Carp!

Lär dig grunderna i armbalanser och upptäck den underbara känslan av att balanserna på händerna! Workshopen passar nybörjare som aldrig tidigare gjort en armbalans likaväl som den erfarna som vill slipa på sin teknik och gå från att klara Kråkan (Bakasana) till att sätta Tranan (Crane).

Victoria är känd för sitt originella och råa men samtidigt oerhört varma sätt att undervisa på. På Instagram hittar du henne under @hellcatsyoga där hon delar fantastiska bilder och kloka tankar om och från yogans värld.

När: Lördag 17 februari 12.00-15.00

Pris: 449 kr. 349 kr för medlemmar

Anmälan: Maila julia@yogahusetuppsala.se

Stadig som ett berg- flödande som en flod

Yoga- och meditationsworkshop med Josephine Norrbo, praktiserande buddhist och yogalärare.

En sak kan vi vara säkra på – allt förändras! Allt, inklusive oss själva, är i en ständig process av förändring. Du är inte samma idag som du var igår. Ibland är förändring välkommet och positivt, ibland kan det kännas skrämmande och hotfullt.

Det kan kännas svårt att stå stabilt i vår evigt föränderliga verklighet, kanske känns det som att kastas runt i en torktumlare av känslor, förhoppningar och besvikelser. Men det kan också kännas stagnerat och svårt att anpassa sig till förändring, vi kan känna oss tunga och stagnerade.

Förändringen kan vi inte göra något åt – men vi kan öva oss på att hitta balans mellan tyngd och lätthet, mellan stabilitet och flexibilitet. Att ha tillit, självförtroende och avslappning samtidigt som vi är vakna, nyfikna och flexibla. I denna workshop kommer vi att utforska detta genom yoga, meditation och reflektion. Genom att öppna upp för båda dessa kvalitéer i vår kropp och i vårt sinne kan vi öva oss att leva lite mer som en flödande flod samtidigt som vi är grundade i tyngden av ett majestätiskt berg.

Josephine har praktiserat yoga sedan 2007 i ett flertal stilar i Danmark, Indien, Spanien och Sverige och är en av grundarna till Malmö buddhistcenter. Yogans läkande och rehabiliterande kraft intresserar Josephine och hon driver projektet Yoga för alla tillsammans med sin syster som erbjuder gratis yoga till asylsökande och nyanlända.

När: Lördag 14 april kl 13.00-16.00

Pris: 495 kr. 395 kr för medlemmar

Anmälan: Maila julia@yogahusetuppsala.se

Gong Bath

Lördag 28 April med Mateusz Krawiec och Michael Gustafsson.

Gongen är ett gammalt instrument från öst som i alla tider använts för att hela och balansera såväl människor som naturen. Gongen sägs ha förmågan att ta oss till tillstånd bortom våra sinnen där vi istället för tankar kan uppleva en mycket djup avslappning och återhämtning. Genom att lyssna på gongarna blir det lättare att få vila från alla tankar, rastlöshet och inre stress och ett gångbar blir på så vis en meditativ vila.

Under ett gongbad ligger du på rygg och bara lyssnar till vibrationerna från gongen. Badet har alltså inget med vatten att göra utan du badar i själva ljudet och vibrationerna som känns i hela kroppen.

Yogalärarna och musikerna Mateusz Krawiec och Michael Gustafsson leder dig genom gongbadet och spelar på olika sorters gongar och tibetanska klangskålar.

Inga förkunskaper krävs. Klä dig varmt och mysigt och ta gärna med dig en egen kudde. Filtar, yogamattor och bolster finns att låna på plats.

”To regenerate the parasympathetic system, nothing is more powerful than the sound of the gong.” – Yogi Bhajan

När: Lördag 28 april kl 12.15-13.45

Pris: 200 kr. 150 kr för medlemmar

Anmälan: Maila julia@yogahusetuppsala.se

Chakrayoga

Lördag 2 Juni med Caroline Fladvad.

Välkommen på workshop för att utforskar den yogiska kroppsbilden och djupdyka i chakrasystemet! På sanskrit betyder chakra hjul och kan beskrivas som de sju energicenter som är placerade i en linje parallellt med ryggraden, från basen av ryggraden till toppen av hjässan. Varje chakra kan relateras till olika saker såsom färg, element, ljud, livsområden samt mentala och känslomässiga egenskaper. Dessa hjul kan antingen snurra för snabbt, för långsamt, vara blockerade eller i balans. Hur energin flödar genom dem kommer att påverka oss på flera olika plan. Inom yogan tänker man sig att man vill ha balans och en jämn rytm längs kroppens 7 chakran och det är något yogans tekniker kan hjälpa till med.

Dagen bjuder in till en resa längs din ryggrad där du får utforska dina chakran med yoga, pranayama (andingsövnigar), meditation och djupavslappning som verktyg. Den sista halvtimmen av workshopen vigs åt samtal, reflektion, frågor och härligt fika för kropp och själ.

När: Lördag 2 juni kl 14.00-17.00

Pris: 549 kr. 449 kr för medlemmar

Anmälan: Maila julia@yogahusetuppsala.se

Diving deep into yoga

Friday to Sunday 28-30 September with Daniel Morgan (UK).

A whole weekend of deep yoga for your body and mind. ”Twist out the tensions”, ”Hands as feet”, ”Mindful mobility” and much more… This will be so much fun! All levels are welcome!

For full schedule and more info go to our Facebook event by clicking here.

Prices: Early Bird price until 1 of June. 2500 SEK for whole weekend. More pricing options on Facebook.

Booking: Send an email to julia@yogahusetuppsala.se

Följ YOGAHUSET

 | 

© 2015

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin. Logotyp- Anna Söderström.