Kursutbud

Hatha

Hathayoga är den yogaform som de flesta andra yogastilar härstammar ur. Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Solen symboliserar vår aktiva och riktade energi medan Tha står för det vilsamma och reflekterande. Syftet med Hathayogan är att skapa balans mellan båda dessa sidor .

Hatha Vinyasa är klasser med flödande sekvenser Alla lärare är olika och skapar även medvetet olika flöden till varje klass vilket gör att alla Hatha Vinyasaklasser är olika. Hatha Vinyasa passar dig som vill ha fysiskt utmanande yoga och varierande klasser.

Hatha Basic riktar sig till nybörjare på yoga. Under den här klassen lägger vi tid på att gå igenom positionerna noga. Går du på denna klass varje vecka kan du vara säker på att få en bra grund för ditt fortsatta yogautövande.

Hatha Morning Glow ger dig en underbart skön start på dagen.

Boka din plats senast kvällen innan kl 20.30. Inga bokningar=ingen klass.

Hatha Lunch Flow är ett skönt avbrott under arbetsdagen. Under denna 45-min klass arbetar vi genom hela kroppen och avslutar med skön avslappning.

Styrka

70%

Smidighet

70%

Sinnesro

70%

Ashtanga

Ashtangayoga är en fysisk och dynamisk form av yoga med krävande positioner som utvecklas stegvis efter din förmåga. Ashtangayoga är dock mycket mer än träning för kroppen. Genom medveten andning, blickfokusering och koncentration utvecklas en fantastisk kroppskontroll, en förmåga att styra sinnena samt en medvetenhet om sitt inre.

Ashtanga Vinyasa utgår ifrån den klassiska ashtangayogan men med skillnaden att den är mindre strikt då positioner från de olika serierna blandas. Passar dig som vill bli fysiskt utmanad.

Ashtanga Basic riktar sig till dig som är nybörjare på yoga eller som vill lära dig ashtangayoga från grunden. Under denna kurs kommer vi att yoga utifrån den första Ashtangaserien med fokus på teknik och andning. Går du på denna klass varje vecka kan du vara säker på att få en bra grund för ditt fortsatta yogautövande, oavsett om det är Ashtanga eller annan yoga.

Styrka

80%

Smidighet

70%

Sinnesro

50%

Yin

Yinyoga är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på att stretcha ut kroppens bindväv, leder och ligament. Det är framförallt höftpartiet, låren och ryggen som man jobbar med. Alla positioner utförs sittande eller liggande på golvet. Varje position hålls i tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med fokus på att hålla en djup andning.

Välj gärna lite varmare kläder när du går på Yinyoga. Långärmat och långbyxor är rekommenderat och du får gärna ha strumpor på dig.

Styrka

0%

Smidighet

80%

Sinnesro

100%

Restorative Yin

Restorative Yin är en lugn och meditativ form av yoga som syftar till att skapa återhämtning för kroppen och sinnet. Du ligger och sitter i sköna positioner med stöd av olika hjälpmedel för att kroppen ska kunna slappna av så mycket som möjligt i sköna stretande positioner. Att slappna av och släppa kontrollen kan vara både svårt och utmanande till en början, men också väldigt belönade när vi vågar göra det!

Välj gärna lite varmare kläder när du går på Resorative Yin. Långärmat och långbyxor är rekommenderat och du får gärna ha strumpor på dig.

Styrka

0%

Smidighet

30%

Sinnesro

100%

Gravid

Kursen i gravidyoga vänder sig till dig som väntar barn, oavsett vilken erfarenhet av yoga du har sedan tidigare. Under gravidyogan gör vi yoga som passar den gravida kroppen och som förbereder dig, både kroppsligen och mentalt, inför den kommande förlossningen.

Med gravidyoga kommer du att bli starkare i kroppen och minska risken för att få ont i ryggen av den växande magen. Under klassen blandas fysisk yoga med avspänningstekniker. Ett tillfälle riktar särskilt in sig på hur tekniker från yogan kan användas under förlossningen.

Gravidyoga rekommenderas från graviditetsvecka 15. Vill du börja tidigare är du såklart välkommen!

För att skapa en trygg atmosfär ges gravidyogan endast som slutna kurser för dem som anmält sig

Minst 5 och max 20 deltagare.

Kurserna är på 6 gånger. Vårens kurser startar vecka 3 (fullbokad) och vecka 11 (med uppehåll v. 14). Endast 3 platser kvar!

Måndagar: 19.30-20.30.

Pris: 1200 kr.

Lärare: Julia Ilke

Anmälan: Maila julia@yogahusetuppsala.se.

Styrka

50%

Smidighet

80%

Sinnesro

80%

Mamma-barn

Med mamma-barn-yoga får du en stund varje vecka där du tar hand om din kropp efter graviditet och förlossning. Fokus ligger på att stärka kroppen och särskilt ryggen, magen och bäckenbotten, samt att skapa mer rörlighet och avslappning i axlarna och övre ryggen som lätt blir stela när vi bär, lyfter och ammar/matar vårt barn.

Kursen passar dig som fick ditt barn för minst 6 veckor sedan och innan barnet blir allför rörligt så att det kryper iväg. Tidigare yogavana behövs ej.

Bebis ligger/sitter antingen bredvid dig på en filt eller inkluderas i yogan. Ta med filt och leksak till barnet. Vi har plats för 4-5 vagnar inomhus.

Minst 5 och max 15 deltagare på denna kurs.

Barn

Låt ditt barn upptäcka yogans värld på ett lekfullt och roligt sätt! I barnyogan får barnet röra på sig och lära sig enkla tekniker för att själv varva ner i vardagen. Att låta ditt barn yoga kan vara en bra motpol mot andra mer tävlingsinriktade aktiviteter eftersom fokuset inom yogan inte ligger på att prestera utan på att må bra och trivas med sig själv.

Minst 5 och max 12 barn på denna kurs.

När: Söndagar v. 15 (15/4) till v. 20 (20/5). Uppehåll v. 19 (13/5). Totalt 5 tillfällen.

Tid: 4-6 år kl 14.30-15.10. 7-12 år kl 15.30-16.20

Pris: 850 kr per barn och en medföljande vuxen.

Gratis prova-på för alla åldrar 11 mars 13.30-14.15!

Lärare: Josefin Trogen

Lekfullhet

100%

Rörelse

70%

Avslappning

30%

Acro

Acroyoga Uppsala startade 2014 och har sedan dess bjudit in alla som vill att testa och träna Acroyoga. Acroyoga är en lekfull träningsform för alla och det krävs ingen tidigare kunskap inom yoga, akrobatik, dans eller gymnastik för att du ska kunna vara med. Genom Acroyogan utmanas du både fysiskt och mentalt på ett fantastiskt roligt och säkert sätt.

AcroYoga Intro ges varannan tisdag (udda veckor) och passar dig som är ny på AcroYoga och vill ha genomgång av positionerna.

AcroYoga Jam är fritt utövande av Acroyoga utan ledning av lärare. Givetvis finns lärare på plats för att stötta och ge tips när det behövs.

Man behöver inte ha en partner med sig utan par bildas på plats.

Följ YOGAHUSET

 | 

© 2015

Webbdesign- FEW Konsult. Foton på Julia- Niklas Jumlin. Logotyp- Anna Söderström.